Democraţii îl presează pe Tăriceanu cu restructurarea guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat, ieri, că a condiţiona restructurarea guvernului de renegocierea protocolului Coaliţiei majoritare reprezintă o solicitare "politicianistă". Boc a susţinut

Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat, ieri, că a condiţiona restructurarea guvernului de renegocierea protocolului Coaliţiei majoritare reprezintă o solicitare "politicianistă".
Boc a susţinut că, prin restructurarea Executivului, s-ar atinge cinci obiective: respectarea unei promisiuni electorale, economisirea banilor publici, eliminarea structurilor guvernamentale paralele, creşterea performanţei în administraţie şi compatibilizarea Executivului cu structurile din UE. Liderul PD a refuzat însă să ofere orice alte detalii despre negocierile pe care le va purta în aceste zile cu ceilalţi parteneri din Coaliţia majoritară în legătură cu restructurarea. "Dacă ne interesează ciolanul, atunci discutăm despre ciolan", a declarat Boc, atunci când ziariştii au insistat să precizeze la ce miniştri ar dori PD să se renunţe.
Duminică, într-o emisiune televizată, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat că restructurarea guvernului reprezintă o decizie a premierului. "Am spus că înlocuirea unor membri ai guvernului, pentru că pur şi simplu au depus un efort prea mare şi nu pot continua în acelaşi ritm, nu e o problemă. Decizia e a premierului. El este şeful echipei şi domnia sa se pronunţă", a spus Blaga. El a precizat că PD susţine ca, odată cu restructurarea, să aibă loc şi o remaniere. "Sunt în acest moment ministere, hai să le spun aşa, contabile, care contabilizează eforturile pe care le fac ministerele de linie, de exemplu, pe integrare europeană. Azi-mâine, ajungem să avem mai multe structuri şi ministere care contabilizează vizavi de cele care chiar trebuie să facă. şi atunci eu cred că se impune o restructurare şi din acest punct de vedere. Dar decizia o ia primul-ministru", a insistat secretarul general al PD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite