Democraţii au găsit un vot în plus la moţiunea împotriva Monicăi Macovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat a prezentat, ieri, procesul-verbal al moţiunii anti-Macovei din Senat, din care rezultă că au existat 127 de voturi exprimate, în timp ce pe lista de apel nominal figurau

Partidul Democrat a prezentat, ieri, procesul-verbal al moţiunii anti-Macovei din Senat, din care rezultă că au existat 127 de voturi exprimate, în timp ce pe lista de apel nominal figurau doar 126 de senatori prezenţi, în timp ce 11 erau absenţi. Aceste documente au fost obţinute oficial de la Biroul Permanent al Senatului, la cererea viceliderului grupului Alianţei D.A., Nicolae Iotcu, senator PD. Conform unui comunicat de presă semnat de preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, cel care ar fi trebuit să sesizeze diferenţa de un vot era secretarul Senatului, Mihai Ungheanu (PRM). "În aceste condiţii, nu există niciun dubiu asupra faptului că senatorul Dan Claudiu Tănăsescu a exprimat două voturi asupra moţiunii, aşa cum reieşea de altfel şi din imaginile video pe care Partidul Democrat le-a prezentat joi presei. Din păcate, senatorul Mihai Ungheanu nu a sesizat plenul asupra neconcordanţei de un vot, ceea ce ne determină să credem că a fost complice al colegului său de partid Dan Claudiu Tănăsescu. Partidul Democrat solicită opiniei publice şi, în egală măsură, oamenilor politici responsabili să nu ignore acest fapt de o gravitate fără precedent petrecut în Parlamentul României", se afirmă în comunicatul lui Videanu.

După difuzarea acestui comunicat, PD a atras atenţia că pe prima pagină a listei de prezenţă este scris o dată 126, o dată 127, cu scrisul şi semnătura lui Ungheanu, ceea ce ar dovedi că acesta sesizase diferenţa.

C.V. Tudor: Caseta nu dovedeşte nimic

"Să mi se dea proba concludentă a fraudei. Deocamdată e foarte suspect că apare o casetă, care nu demonstrează nimic", a comentat preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. El a subliniat că senatorul PRM, suspectat că a votat de două ori, a făcut doar o farsă senatorilor PD care se aflau în faţa urnelor. "Dacă mi-ar fi spus înainte, i-aş fi spus nu, nu ştii peste cine dai", a mai spus liderul PRM. "Farse d-astea s-au mai făcut în Senat, că nu suntem la parastas", a afirmat C.V. Tudor, adăugând că dacă i se va dovedi că Tănăsescu a votat de două ori, îl va sancţiona. Preşedintele PRM a mai afirmat că această discuţie pe marginea votului dublu este "o falsă problemă" şi a spus că acuzaţii aduse de democraţi reprezintă "o tentativă disperată a PD de a cere anularea votului". "N-au decât să anuleze votul (asupra moţiunii - n.red), la al doilea vot o să iasă şi mai rău", a mai spus liderul PRM.

C.V. Tudor a arătat că procesul-verbal al comisiei de numărare a voturilor dovedeşte că Tănăsescu nu a votat de două ori, numărul senatorilor prezenţi fiind egal cu numărul senatorilor care au votat. Preşedintele PRM a spus că proba invocată de PD privind lista cu prezenţa senatorilor nu este o concludentă, spunând că singurul document adevărat este procesul-verbal al comisiei de numărare a votului, document ce a fost contrasemnat de câte un reprezentant al fiecărui partid. Motivul invocat de C.V. Tudor pentru neconcludenţa invocată de democraţi este "mişcarea browniană permanentă" de la Senat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite