Democraţii cer de la guvern ciolanul RAAPPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţei D.A., premierul Tăriceanu se pare că a fost de acord cu remedierea situaţiei, dar a cerut democraţilor să preia la unul din ministerele lor această regie, care acum este subordonată

Alianţei D.A., premierul Tăriceanu se pare că a fost de acord cu remedierea situaţiei, dar a cerut democraţilor să preia la unul din ministerele lor această regie, care acum este subordonată secretariatului general al guvernului. PNL a propus ca RAAPPS să treacă la Ministerul de Interne, dar Vasile Blaga a refuzat. PD este însă hotărât să preia întregul control asupra RAAPPS şi caută ministerul care ar putea să şi-o subordoneze, oficial.
Anularea întrevederii informale menită să pună bazele armistiţiului dintre cele două formaţiuni a fost un alt motiv de tensiune pentru şedinţa CNC de luni seara. Surse din Alianţă au declarat că democraţii s-au arătat foarte nervoşi de faptul că presa a aflat locul în care aveau să se întâlnească liderii PNL şi PD şi l-au acuzat pe secretarul general al liberalilor, Dan Motreanu, pentru scurgerile de informaţii. Potrivit surselor citate, nici oamenii lui Tăriceanu nu au bătut în retragere, arătând că datele au ajuns la ziarişti din interiorul PD. Din acest motiv, posibilitatea organizării unei viitoare şuete de împăcare nu i-a încântat prea tare pe mai-marii PNL.

Boc, speriat că ia palme de la Băsescu
Mai mulţi participanţi la şedinţa de luni seara au declarat că liderul democrat, Emil Boc, a venit la Palatul Victoria îngrijorat de perdaful pe care i l-ar fi putut administra şeful statului pentru faptul că a criticat decizia de desecretizare a dosarelor preoţilor. "Emil Boc era foarte abătut şi bombănea că Băsescu ar putea să-i dea o palmă peste ceafă din cauza gafei cu dosarele preoţilor", ne-au relatat sursele citate. Potrivit acestora, la finalul şedinţei de la guvern, liberalul Radu Stroe le-a cerut din nou partenerilor de Alianţă să scape de foştii ofiţeri de Securitate, pe care îi menţin în structurile administraţiei centrale, făcând trimitere la Aurel Teodorescu, şeful Agenţiei pentru Migraţia Forţei de Muncă, şi la Silvian Ionescu, de la Garda de Mediu. Extrem de iritat, Boc a replicat că liberalii ar trebui s-o lase mai moale cu acest subiect.
După şedinţa Alianţei, vicepreşedintele PNL, Gheorghe Flutur, a ieşit cu declaraţii pacifiste arătând că protocolul de funcţionare al acesteia este Biblia liberalilor şi democraţilor. "Am luat hotărârea să chemăm acele filiale-problemă la ordin pentru a le atenţiona acolo unde nu sunt înţelegeri", a spus vicepreşedintele liberal. "Nu negociem nimic. Ne concentrăm doar pe proiectele legislative privind integrarea europeană, pentru că avem un angajament comun", a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al A.D.A., democratul Adriean Videanu.

Pediştii, la şpriţ fără liberali
Liderii Partidului Democrat au plecat, după şedinţa Alianţei D.A., la un restaurant din apropierea Palatului Victoria, unde au discutat, printre altele, despre un sondaj secret efectuat de PNL şi care ar arăta cât de proastă este situaţia liberalilor în raport cu democraţii. Ministrul de interne, Vasile Blaga, le-a spus colegilor săi de partid că liberalii înregistrează rezultate catastrofale în Constanţa, unde organizaţia locală este condusă de Puiu Haşotti. În consecinţă, liderii PD au decis să nu fie prea preocupaţi de relaţia cu liberalii, aşa că au dezbătut mai mult situaţia filialelor propriului partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite