Demisia lui Boc, cerută de Preda şi Oltean. După câteva ore, Oltean s-a răzgândit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţiile despre demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului se intensifică în interiorul PDL, pe fondul deciziilor politice luate ca urmare a protestelot stradale din ultima perioadă.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, în această dimineaţă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că în situaţia în care Guvernul nu găseşte soluţii la problemele solicitate de protestatari, atunci va trebui să plece.
"Populaţia a venit şi a tras un semnal de alarmă extrem de puternic: «opriţi-vă, am ajuns la maximă suportabilitate». Şi aici Guvernul trebuie să înţeleagă acest lucru şi să găsească soluţii de rezolvare a problemelor pentru că altfel nu există decât o singură soluţie: plecarea Guvernului", a declarat liderul PDL.
Curajul lui Ioan Oltean a ţinut câteva ore. El a revenit cu un comunicat de presă, în care precizează că " nicio clipă nu a făcut declaraţia referitoare la înlocuirea guvernului peste o lună".
"Guvernul este obligat să rezolve situaţiile de urgenţă în care se află ţara, precum şi să ducă până la capăt măsurile anticriză pe care le-a abordat încă din prima zi de mandate. Numai un guvern iresponsabil abandonează ţara în perioadă de criză", se arată în comunicatul remis presei, de către liderul PDL.

Cristian Preda vrea premier independent
În acelaşi context, europarlamentarul Cristian Preda a declarat, astăzi, într-un interviu acordat ziarului Gândul, că în actuala împrejurare politică, soluţia ideala ar fi "un guvern de larg consens " în fruntea căruia să se afle un premier independent.
"Eu cred că soluţia dezirabilă în acest moment ar fi un guvern de larg consens,.Un asemenea guvern are o raţiune tocmai pentru că suntem în an electoral: un guvern de larg consens care să asigure, care să garanteze alegeri neconstetate. Cred că soluţia fezabilă este în acest moment un guvern cu un premier independent şi, în acelaşi timp, un guvern cu o majoritate cât mai semnificativă", a declarat Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite