David Esrig: „Toţi care au venit cu Iliescu erau comunişti. Nişte ticăloşi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Esrig
David Esrig

Directorul general al Teatrului Masca, Mihai Mălaimare, a povestit, pe blogul său personal, fragmente dintr-o discuţie pe care a avut-o cu marele regizor român David Esrig.

„Mergeam sâmbătă către staţia de metrou Unirii 1 şi îl aveam în dreapta pe David Esrig, celebrul regizor român, omul care marca prin spectacolele sale, alături de Pintilie şi Penciulescu, cel mai important moment al regiei de teatru în România, petrecut în anii '70“, îşi începe Mălaimare povestea.

Directorul Teatrului Masca spune, în continuare, că l-au văzut pe drum pe istoricul Răzvan Theodorescu, fost ministru al Culturii şi s-au salutat amical. „După câteva clipe, Esrig îmi spune: «L-am cunoscut pe Theodorescu atunci când era Directorul General al Televiziunii. M-am dus la el cu un proiect interesant. M-a refuzat. Toţi ăştia care au venit cu Iliescu nu erau decât nişte comunişti care-şi schimbaseră hainele. Nişte ticăloşi!». Vorbele lui nu-mi dau pace“, a notat acesta.

Mihai Mălaimare mai povesteşte că, în anii 1996-2000, Ion Iliescu dorea să aibă cât mai mulţi intelectuali în partid, dar cei care s-au alăturat social-democraţilor au fost doar intelectuali care doreau să fie şefi. „În anii 1996-2000 Iliescu striga la fiecare şedinţă «aduceţi intelectuali în partid, aduceţi artişti, aduceţi oameni valoroşi».  Erau intelectuali precum Răzvan Theodorescu, dar efectul a fost nul. Aceşti intelectuali au decis că pot să fie ceea ce şi-au dorit atâţia ani, să fie şi ei şefi. Au considerat că pot să dicteze şi ei cu aroganţă, să decidă că lumea începe cu ei şi de la ei“, precizează directorul general al Teatrului Masca.

În final, Mălaimare vorbeşte despre ura pe care a strâns-o PSD-ul în jurul partidului şi despre faptul că oamenii precum David Esrig ar fi contat enorm în schimbarea actualei puteri. „Oamenii precum Esrig ar fi contat enorm în ecuaţia schimbării actualei puteri, iar ei se văd atraşi mai degrabă în mrejele bine orchestrate de către aceasta. Va şti vreodată PSD câtă ură a strâns în jurul său, va şti vreodată să-şi contabilizeze erorile şi să le pună pe masă ca să vadă lumea că a înţeles ceva, că este capabil să se schimbe? Esrig este pierdut pentru cauza acestui partid pentru că el nu mai crede în bunul simţ şi în normalitate. Esrig merită să fie ascultat şi sprijinit. Îl sprijină, din câte am înţeles de la el, actuala putere. Îmi sună în cap cuvintele lui David, «nişte ticăloşi», şi strigătul lui Iliescu, «aduceţi intelectuali în partid»“, conchide Mihai Mălaimare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite