Daniel Chiţoiu: “Anexa prezentată în presă nu face obiectul acordului de colaborare cu CNSC”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, declară că acordul semnat cu CNSC priveşte calendarul dialogului cu această structură asociativă, până la debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare şi nu are nicio legătură cu anexa prezentată de către presă aparţinând SCMD.

"Condamn cu fermitate acţiunea de manipulare a opiniei publice legată de acordul de principiu semnat de către conducerea USL şi Consiliul Naţional al Societăţii Civile, reprezentat de colonel Mircea Dogaru. Acordul semnat cu CNSC priveşte calendarul dialogului cu această structură asociativă, până la debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare şi nu are nicio legătură cu anexa prezentată de către presă aparţinând Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Anexa prezentată în presă nu face obiectul acordului de colaborare! Ea nu a fost adusă la cunoştinţa mea, ca preşedinte interimar al PNL, şi nici la cunoştinţa conducerii USL", spune Chiţoiu, potrivit unui comunicat de presă transmis joi de PNL.

El menţionează că, prin semnarea acestui acord, nu a angajat nici PNL și nici USL asupra vreunui obiectiv anume solicitat de entitățile componente ale CNSC.

"În cazul în care între obiectivele negocierilor s-ar fi aflat desființarea unor instituții fundamentale ale statului de drept, precum Curtea Constituțională, DNA, ANI și CNSAS, acest document nu ar fi fost semnat de mine, în calitate de președinte interimar al Partidului Național Liberal și copreședinte al USL, fiind în totală contradicție cu valorile și principiile pe care PNL și România și le-au asumat atunci când a ales drumul european al libertății și democrației", precizează preşedintele interimar al PNL.

Daniel Chițoiu mai spune că orice acord negociat în numele Partidului Național Liberal va fi supus procedurilor prevăzute în statutul partidului.

Un document prin care 53 de asociaţii susţineau desfiinţarea CC, ANI şi DNA, însoţit de un acord semnat de liderii USL Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin a fost făcut public, joi, premierul precizând că acordul viza doar începerea unor discuţii şi spunând că e o intoxicare tipică PDL.

Acordul menţionează că liderii USL sunt de acord, "în principiu", cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite