Buda( PDL): Ponta s-a compromis ca politician

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, consideră că gestul liderului USL Victor Ponta de a rupe scrisoarea primită de la preşedintele Traian Băsescu îl descalifică şi îl compromite ca politician.

"Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, consideră că gestul liderului USL Victor Ponta de a rupe scrisoarea prin care preşedintele României îi solicita respectarea voinţei cetăţenilor îl descalifică şi îl compromite pe acesta ca politician, ceea ce se doreşte să fie. Această manieră de a respecta voinţa cetăţenilor, validată prin sufragiu electoral, mă determină să cred că Victor Ponta, dar şi ceilalţi doi copreşedinţi ai Alianţei Socialiste, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, au pierdut şansa de a trece cu bine prin furcile caudine ale votului, atât formaţiunile pe care le reprezintă, cât şi ei înşişi", se arată într-un comunicat de presă transmis, astăzi, de PDL Cluj.

Buda şi-a exprimat dezamăgirea faţă de "dispreţul şi indiferenţa" cu care liderii USL tratează voinţa cetăţenilor exprimată prin vot.

"Am ferma convingere că electoratul nu va rămâne nepăsător la asemenea abordări care vizează instaurarea unui tip de politică în care voinţa lor este ignorată, în care orice formă de dialog politic contrar opiniilor lor nu există. Deşi cele întâmplate sâmbătă s-au dorit a fi o «demonstraţie de forţă», liderii Alianţei Socialiste nu au reuşit decât să transmită, printr-un limbaj de lemn, că îi vor distruge pe toţi care nu sunt de acord cu ei, demonstrând că sunt rupţi de realităţile din România", susţine Daniel Buda.

Preşedintele PDL Cluj consideră că România are nevoie de revizuirea Legii Fundamentale în acord cu voinţa exprimată de cetăţeni.

"Din acest motiv, PDL susţine propunerea preşedintelui României de revizuire a Constituţiei în vederea reducerii numărului de parlamentari şi a trecerii la un Parlament unicameral pentru că a demonstrat, prin fapte, că agenda politică are ca numitor comun agenda cetăţeanului, iar nerespectarea voinţei românilor exprimate prin referendum ar reprezenta un precedent extrem de periculos şi nociv pentru valorile democraţiei româneşti",a conchis Buda.

Traian Băsescu a cerut liderilor USL ca Opoziţia să participe la discuţiile privind revizuirea Constituţiei, astfel încât mandatul prezidenţial să fie de patru ani, iar referendumul de validare să aibă loc la locale, garantând că va demisiona în timp util pentru ca în noiembrie să fie şi prezidenţiale.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, în deschiderea Congresului de la Romexpo, că formaţiunea sa nu are ce discuta şi negocia cu preşedintele Traian Băsescu, liderul social-democrat rupând scrisoarea de la şeful statului în faţa delegaţilor.

Cititi si:

Pomeni electorale pentru primarii de comune din Iaşi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite