Proiectul de revizuire a Constituţiei, aproape de finalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a anunţat, astăzi, că proiectul de revizuire a Constituţiei va fi finalizat la începutul săptămânii viitoare la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

"Marţi sau miercuri vom finaliza la Comisia Juridică proiectul de revizuire a Constituţiei, după care va intra în dezbatere şi adoptare în plenul Camerei Deputaţilor şi vom cere vot nominal. Proiectul va fi trimis apoi la Senat şi sper să fie adoptat în acest an", a declarat Buda.

Deputatul PDL a invitat parlamentarii UDMR şi USL să fie prezenţi la dezbaterea proiectului de revizuire a Constituţiei în Camera Deputaţilor.

"Fac apel la parlamentarii UDMR şi USL să fie prezenţi la discutarea proiectului în plenul Camerei Deputaţilor pentru că este un proiect care răspunde nevoilor românilor care, la referendum, s-au pronunţat pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. Dacă liderul PSD, Victor Ponta, vrea reducerea numărului de parlamentari, aşa cum spune, să vină în Parlament şi să voteze revizuirea Constituţiei", a spus Buda.

Daniel Buda a mai precizat că imediat după Paşte va intra în dezbaterile Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor Codul de Procedură Civilă, după aprobarea de la Senat.

"Codul nu va intra în vigoare la 1 iunie, ci la 1 iulie, tocmai pentru că s-a întârziat nepermis de mult discutarea acestui act normativ la Senat. E un document important pentru opinia publică, care va avea implicaţii majore asupra instanţelor de judecată, şi va permite acestora o accelerare a proceselor şi o distribuire a încărcăturii de dosare în funcţie de complexitatea proceselor", a conchis Daniel Buda.

Preşedintele PDL Emil Boc solicitase şi el parlamentarilor USL să participe la lucrările pentru revizuirea Constituţiei.

"Am o solicitare extem de directă USL: să lase ipocrizia deoparte şi să participe la lucrările pentru revizuirea Constituţiei. Aud lideri ai USL vorbind fie de cazul Boldea, fie de altă obligaţie în faţa electoratului, când ei refuză, practic, să vină şi să pună în aplicare ceea ce oamenii au votat, şi anume 300 de parlamentari şi Parlament unicameral", spunea Emil Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite