Daniel Morar: Autosuspendaţii ar trebui să renunţe la demnităţi, nu la partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, a declarat, ieri, că autosuspendarea din funcţiile de partid ale celor aflaţi în vizorul instituţiei pe care o coordonează nu ajută în anchete. Fără a

Procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, a declarat, ieri, că autosuspendarea din funcţiile de partid ale celor aflaţi în vizorul instituţiei pe care o coordonează nu ajută în anchete. Fără a da nume, Morar a făcut trimitere directă la deputatul PSD Dan Ioan Popescu şi la preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, precum şi la vicepremierul George Copos. Imediat după ce numele lor au apărut în anchetele DNA, ei s-au autosuspendat din funcţiile de partid.
DNA se împiedică de imunitatea parlamentară
şeful DNA este de părere că demnitarii ar face mai bine să demisioneze din funcţiile publice.
Totodată, Morar a răspuns şi premierului Călin Popescu Tăriceanu care şi-a exprimat indignarea că DNA nu a înştiinţat guvernul în legătură cu începerea urmăririi penale pe numele vicepremierului George Copos. şeful DNA a explicat că nu avea obligaţia legală să înştiinţeze pe nimeni atât timp cât faptele de care s-ar face vinovat Copos nu au fost săvârşite în timpul mandatului, astfel că nu se aplică Legea responsabilităţii ministeriale. George Copos a fost înştiinţat oficial de acuzaţiile care i se aduc în dosarul "Loteria Română", însă a refuzat să semneze procesul verbal, exprimându-şi dorinţa de a veni însoţit de avocat. În plus, Morar a explicat că există calea legală prin care cel pus sub urmărire penală poate fi înştiinţat ulterior luării acestei măsuri.
Băsescu, inculpat în dosarul "Flota"
Întrebat ce calitate are preşedintele Traian Băsescu în dosarul "Flota", retrimis de curând de instanţa supremă la DNA, Daniel Morar a precizat că acesta este inculpat şi că se va decide dacă va semna rechizitoriul pentru a se începe judecata.
şase "aleşi", în dosare de corupţie
şeful DNA a promis, din nou, că, luna viitoare, unele dosare privindu-i pe parlamentari vor ajunge în instanţă, precizând că, de curând, un alt parlamentar a devenit învinuit, refuzând însă să dea nume. Morar a mai spus că a fost chemat în instanţă de Radu Mazăre.
PSD intenţionează să ceară demisia premierului Călin Popescu Tăriceanu şi a ministrul justiţiei, Monica Macovei, dar şi a procurorului general al DNA, Daniel Morar. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, crede că procurorul-şef al DNA şi-a depăşit atribuţiile atunci când a sugerat că Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu ar trebui să renunţe şi la funcţiile publice. "Domnul Morar îşi bagă nasul unde nu trebuie. Îi vom cere demisia aşa cum vom cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu şi Monicăi Macovei, pentru că vedem tot mai limpede că nu se poate vorbi la noi de o independenţă a justiţiei. Cum e posibil ca ministrul justiţiei să participe la o întâlnire cu o persoană cercetată penal?", se întreabă Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite