Dâncu, şeful agenţiei de vânători de capete a PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

lună colaboratori din fiecare judeţ, iar selecţia celor aproape 50.000 de reprezentanţi va fi terminată în această toamnă.Această decizie a fost luată la reuniunea filialelor PSD din Ardeal,

lună colaboratori din fiecare judeţ, iar selecţia celor aproape 50.000 de reprezentanţi va fi terminată în această toamnă.
Această decizie a fost luată la reuniunea filialelor PSD din Ardeal, care a avut loc, ieri, la Cluj. Reuniunea a fost condusă de preşedintele PSD, Mircea Geoană, care a venit aici însoţit de Dan Mircea Popescu, Miron Mitrea, Victor Ponta, Mircea Paşcu, Rovana Plumb şi Titus Corlăţeanu. Geoană a spus că alegerea lu Dâncu, ca şi coordonator al organismului de selecţie a resursei partidului, nu înseamnă că a fost însuşită oferta de regionalizare a partidului. "Nu am înţeles din programul celor din Cluj că doresc acest lucru, partidul va funcţiona unitar, cum este prevăzut şi în Constituţie", a spus Geoană. Referitor la selecţie, Rus a afirmat că schimbarea liderilor şi a reprezentanţilor trebuie să fie totală, cu persoane de maximum 50 de ani şi că trebuie să vizeze toate nivelurile partidului. "Avem încredere în continuare în echipa actuală că va reforma partidul, cu viteza pe care o poate acesta suporta", şi-a reconfirmat Rus poziţia faţă de liderul Geoană. Pe de altă parte, liderul Mircea Paşcu a spus că echipa nu se schimbă după prima repriză. Geoană, în schimb, a afirmat că criteriul va fi reprezentant de competenţă şi onestitate. "Totuşi ar putea fi mai multe femei şi tineri", a admis şi Geoană. Ideea unui congres extraordinar a fost din nou respinsă. "Va fi un consiliu naţional şi, în funcţie de concluzii şi de situaţia politică din ţară, vom decide în continuare", a spus Geoană. Acest consiliu urmează să se desfăşoare după raportul de ţară al Comisiei Europene.

Geoană: PSD nu e condus de Iliescu
"Ion Iliescu nu poate fi tratat ca un membru obişnuit al partidului, însă faptul că el este alături de PSD nu înseamnă că este în fruntea social-democraţilor", a ţinut să puncteze Mircea Geoană poziţia pe care o ocupă lliescu acum în PSD. El a explicat că înfrângerea acestuia la ultimele alegeri din PSD nu a însemnat izolarea şi nici negarea a ceea ce reprezintă el, pentru că este un om cu o vastă experienţă politică. "El este alături de noi, şi nu în fruntea noastră. În fruntea noastră este echipa aleasă la congres: Ioan Rus, Ilie Sârbu, Eugenia Godjea, Titus Corlăţean", spune Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite