Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu şi-a dat demisia din această instituţie.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, şi-a anunţat, luni, demisia din Senat, el spunând că motivul este respingerea unui proiect privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.Amendamentul viza dublarea amenzilor pentru evaziune fiscală.După ce propunerea sa a fost respinsă, Dan Voiculescu a anunțat de la tribuna Senatului că nu mai poate face parte din această instituție.

"Respingerea unui astfel de proiect de lege este pentru mine de neînțeles", a spus senatorul PC.

"Într-un Parlament în care comisia de buget, cea care veghează la bugetul României, dă un aviz negativ unui astfel de proiect de lege, este pentru mine un lucru de neînţeles. Îmi pare rău, şi pentru acest motiv îmi dau demisia. Vă doresc succes în continuare", a spus Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu şi senatorii Ioan Ghişe (PNL), Vasile Nistor (PC), Şerban Rădulescu (PC) au iniţiat un proiect de modificare a Legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care mărea pedepsele pentru anumite infracţiuni.

Proiectul a fost respins de comisiile Senatului şi se află pe ordinea de zi a acestui for legislativ, care este prima cameră sesizată.

În septembrie 2007, Dan Voiculescu, liderul Partidului Conservator, îşi anunţa pentru prima dată demisia din Senat. El a declarat intr-o conferinta de presa ca face acest gest din cauza imposibilitatii de a mai minti electoratul si de a concretiza masuri parlamentare in folosul oamenilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite