Dan Voiculescu: Suspendarea preşedintelui a devenit un imperativ naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PC Dan Voiculescu apreciază, într-un text postat pe blogul său că, "răspunzând apelului civic şi asumându-şi rolul instituţional, Parlamentul are responsabilitatea de a demara procedurile de suspendare a preşedintelui Băsescu".

"În 2007, Traian Băsescu, suspendat de Parlament, a fost salvat la referendum pentru că românii înca nu îi cunoscuseră adevarata natură. Între timp, datoria publică s-a dublat, salariile bugetarilor au fost reduse cu 25%, pensile mici au fost impozitate, s-au diminuat indemnizaţiile mamelor şi nou nascuţilor, Guvernul refuza arbitrar să execute hotărâri judecatoreşti irevocabile şi peste 200.000 de firme mici şi mijlocii au dat faliment ca urmare a politicii fiscale a regimului Băsescu. După 5 ani, am învăţat cu toţii din propriile greşeli. Astăzi, peste 90% dintre români vor demiterea actualului preşedinte", spune liderul fondator al PC.
Voiculescu aminteşte că iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei, care instituie posibilitatea suspendării preşedintelui la solicitarea a un milion de cetăţeni români cu drept de vot, se află în plină campanie de strângere a semnaturilor necesare, iar în paralel societatea civilă acţionează paşnic, dar ferm, în piaţa publică, cerând demisia lui Traian Băsescu.
"În aceste condiţii, răspunzând apelului civic şi asumându-şi rolul instituţional, Parlamentul are responsabilitatea de a demara procedurile de suspendare a preşedintelui.
Aceasta este voinţa naţiunii. Preşedintele Băsescu este repudiat de propriul popor. Am făcut primul pas spre suspendare în anul 2007. După 5 ani şi foarte multă suferinţă pentru majoritatea românilor, este timpul să îl facem şi pe ultimul", transmite Dan Voiculescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite