Dan Voiculescu: “Opoziţia ar putea să-şi suspende protestul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele fondator al Partidului Conservator Dan Voiculescu a notat pe blogul personal că, în timp ce "UDMR şantajează Guvernul", Opoziţia democrată ar putea să-şi suspende protestul parlamentar, pentru a lăsa fără obiect "şantajul UDMR".

"Şantajul este liantul care, până astăzi, a adunat şi a ţinut împreună pe Traian Băsescu, PDL, UNPR şi UDMR. Iar astăzi, când UDMR şantajează Guvernul din care face parte şi nu se mai prezintă în Parlament, consider că Opoziţia democrată ar putea evalua oportunitatea ca, în mod excepţional, să-şi suspende temporar propriul protest parlamentar, pentru a lăsa fără obiect şantajul UDMR", a notat Voiculescu.

Acesta a precizat că PDL va accepta condiţiile impuse de UDMR pentru a sprijini, în continuare, coaliţia de guvernare.

"Foarte probabil, PDL va ceda acestui şantaj, aşa cum a făcut-o, de exemplu, în cazul predării geografiei şi istoriei în limba maghiară. Pentru a-şi asigura supravieţuirea, Traian Băsescu este dispus la orice compromis, a dovedit-o sistematic în ultimii 7 ani. În schimb, USL a respins constant ipoteza unei înţelegeri oculte cu UDMR şi orice formă de compromis cu valorile naţionale", a punctat senatorul.

Dan Voiculescu conchide că, prin acţiunea sa, "USL nu ar sprijini Guvernul, ci doar ar demonstra că Parlamentul României nu poate fi blocat oricând îşi doreşte UDMR."

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite