Dan Şova, pledoarie de formă, fără fond

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Dan Şova
Senatorul PSD Dan Şova

În urma articolului ,,Rizea, fraude europene sub ochii lui Şova", publicat în ediţia de luni, 27 iunie, a cotidianului ,,Adevărul", senatorul Dan Şova s-a grăbit să transmită un nou drept la replică, printr-un limbaj agresiv, nu face altceva decât să confirme dezvăluirile.

Dan Şova susţine că nu a fost contactat de reporterii ,,Adevărul" pentru a-şi exprima un punct de vedere şi că, prin urmare, nu putea visa ce va fi publicat pentru a face precizări în cadrul conferinţei de presă pe care a organizat-o vineri. Senatorul a primit însă solicitarea cu antetul zia­rului, transmisă, încă de joi, 23 iunie 2011, pe aceeaşi adresă de e-mail de pe care el transmite dreptul la replică.

Senatorul susţine că reporterul confundă un avocat cu o societate de avocatură. Contractele cu Agenţia pentru Tineret nu au fost semnate de o societate de avocatură, ci de Dan Şova personal, iar dividendele din afacerile firmei sunt încasate de acţionari, printre care, majoritar era Dan Şova personal.

Dan Şova mai spune că cele două contracte încheiate cu ANSIT, condusă la acea dată de Cristian Rizea, nu au avut legătură cu administrarea de fonduri europene. Însă, potrivit celor două contracte semnate chiar de Dan Şova, avocaţii casei ,,Şova, Raţiu & Asociaţii" au oferit consultanţă ANSIT ,,în materie comercială, fiscală, disciplină financiar-contabilă, în materia contractelor bancare şi comerciale, precum şi în orice documente cu implicaţii juridice ce vor fi încheiate de către acesta cu partenerii de afaceri, societăţi comerciale, bănci, organizaţii economice, instituţii de stat ori alte persoane fizice sau juridice române ori străine".  

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite