Dan Şova: Dacă Băsescu nu-l desemnează pe Ponta premier, îl suspendăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova
Dan Şova

Dan Şova, ministrul prentru Relaţia cu Parlamentul, a ţinut să îi transmită un avertisment preşedintelui Traian Băsescu. Senatorul PSD a spus că singura propunere a USL pentru funcţia de premier rămâne Victor Ponta, iar în cazul în care Băsescu va refuza să-l numească se va trece la o nouă suspendare.

"Poziţia USL este că dacă noi vom lua peste 50% singura propunere de premier pe care o vom avea este actualul premier Victor Ponta. Dacă domnul preşedinte Băsescu refuză nominalizarea, atunci îl vom suspenda şi mergem din nou la referendum pentru demitere", a mai spus Şova.

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat rezervat în ceea ce priveşe propunerea de premier, aşteptată după 9 decembrie. "Deci voi desemna un premier care să servească interesul naţional. Iar povestea pe care o vehiculează orice politician, că e mai micuţ, că e mai mărişor, că e foarte mare, că e foarte mic, «îl suspendăm pe Băsescu», vă rog să mă credeţi că nu mă impresionează. Deci nu sunt un om căruia să-i fie frică de ceva sau, în orice caz, nu de politicieni, da?", a afirmat Băsescu în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni.

Declaraţia lui Băsescu a fost interpretată de senatorul PSD, care a ţinut să precizeze că Băsescu va fi nevoit să desemneze un premier din partea majorităţii parlamentare.

"Răspunsul corect şi democratic al preşedintelui ar fi fost că va desemna un premier propus de majoritatea care va rezulta din alegeri - adică respectarea votului popular. Interesul naţional e o chestiune foarte abstractă pentru preşedintele Băsescu", a spus Şova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite