Situaţia de la Oltchim provoacă tensiuni în USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Radu Ruşanu (PNL)
Dan Radu Ruşanu (PNL)

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu a explicat pentru adevarul.ro de ce consideră că ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, are o parte din răspundere pentru situaţia de la Oltchim.

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu susţine că eşecul privatizării Oltchim ar fi putut fi evitat dacă ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, ar fi decis, în urmă cu trei luni, acordarea unei garanţii de stat pentru combinat în valoarea de 40 - 50 de milioane de euro.

„Nu sunt de acord cu modul în care ministrul Finanţelor a gestionat situaţia de la Oltchim. Din calculele mele, o asemenea garanţie de stat ar fi însemnat 0,03% în plus la deficitul bugetar. În acest fel, deficitul bugetar ar fi ajuns de la 2,9% la 2,93%, dar am fi salvat un judeţ întreg", a declarat Ruşanu pentru adevarul.ro.

Pe de altă parte, Ministerul Finanţelor Publice Acordarea de garanţii guvernamentale pentru Oltchim ar fi trebuit aprobată de Comisia Europeană, existând şanse foarte mari de respingere, şi ar fi pus în pericol deficitul bugetar, întrucât situaţia foarte dificilă a combinatului ducea la plata ratelor bancare de către Finanţe.

Ruşanu susţine însă, că răspunsul Finanţelor este doar „parţial adevărat".
„Se pot acorda garanţii de stat care, însă, afectează deficitul bugetar. Cei de la Finanţe au decis, însă, să meargă pe altă linie, doar a cifrelor fără a judeca impactul social", afirmă Ruşanu.

CITEŞTE ŞI:

SABIN ORCAN: La vânătoare televizată

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite