Dan Mihalache (PNL) : PDL încearcă soluţii pentru a-şi maximiza un rezultat ce se anunţă slab

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache, a declarat, astăzi, că, prin varianta comasării alegerilor, PDL încearcă să îşi maximizeze un rezultat electoral care se anunţă mai mult decât modest.

Mihalache a afirmat că PDL face în ultima vreme "o echilibristică" pe tema sistemului de vot şi a calendarului electoral din 2012, care poate crea o instabilitate ce nu poate fi de bun augur.
"PDL încearcă să găsească soluţii legislative pentru a-şi maximiza un rezultat electoral care se anunţă a fi unul foarte prost. Însă ei nu sunt singuri pe scena politică şi nu putem construi întregul edificiu electoral doar în funcţie de interesele electorale de moment ale PDL", a spus el.

Secretarul general adjunct al PNL a declarat că sistemul de vot şi legislaţia electorală trebuie puse la punct dintr-o perspectivă pe termen lung, care să cuprindă două sau trei cicluri electorale.

"Nu putem schimba tot sistemul electoral din patru în patru ani, în funcţie de interesele partidului aflat la putere. Orice discuţie pe tema aceasta ar trebui purtată concomitent cu adoptarea unei legislaţii antifraudă electorală extrem de stricte şi cu analiza oportunităţii introducerii votului obligatoriu", a mai afirmat Mihalache.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că, teoretic, este posibilă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2012, însă oportunitatea acesteia va fi analizată în coaliţie, care va lua o decizie în acest sens.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite