Dan Diaconescu merge la alegeri cu Partidul Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidul lui Diaconescu a primit undă verde din partea instanţei
Partidul lui Diaconescu a primit undă verde din partea instanţei

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a reuşit să îşi vadă visul cu ochii după mai bine de un an şi jumătate de contestaţii prin instanţe: începând de ieri, Diaconescu are partid cu acte în regulă, întrucât Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză şi a admis înregistrarea Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD).

 „Sperăm ca peste un an Partidul Poporului să ajungă la guvernare, să vină poporul la putere.  Judecătorii ne-au făcut dreptate. Nu rataţi ce urmează pentru că nici nu ştiţi ce pierdeţi", a comentat patronul OTV hotărârea Curţii de Apel.

Verdictul era aşteptat de vinerea trecută, când mai mulţi „suporteri" ai lui Dan Diaconescu au fost mobilizaţi la uşa instanţei pentru a face  presiuni în speranţa unei decizii favorabile.

Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul lui Dan Diaconescu faţă de decizia prin care, în 7 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea privind înscrierea acestei formaţiuni politice.

La termenul din 17 august, doi dintre contestatarii PP-DD, Constantin Cojocaru şi Neculai Doruş, au cerut instanţei suspendarea judecării recursului invocând faptul că au câştigat deja, în primă instanţă, dreptul de a înfiinţa Partidul Poporului - Legea Cojocaru.

După deliberare, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins cererea celor doi, dar nu a continuat dezbaterile, stabilind un nou termen pentru judecarea recursului la jumătatea lunii septembrie. Vineri, Curtea de Apel a admis şi înfiinţarea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), coordonat de Lászlo Tökés.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite