Dan Diaconescu: “Să vedeţi după ce fac eu viramentul bancar ce o să strig după Ponta: Ponta, dă-mi acţiunile!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat în cadrul unei dezbateri, Dan Diaconescu a discutat despre eventualele probleme întâmpinate în privatizarea Oltchim şi a continuat discursul populist, afirmând că nu va fi niciodată patronul Oltchimului, ci un simplu coleg, iar miza tranzacţiei este ca “oamenii să aibă Oltchimul”. 

Referindu-se la comentariul premierului Victor Ponta care l-ar fi tratat ca pe “un infractor”, realizatorul TV a declarat că, odată efectuată tranzacţia, îi va plăti cu aceeaşi monedă: “Să vedeţi după ce fac eu viramentul bancar ce o să strig după Ponta: Ponta, dă-mi acţiunile! Nici măcar nu am o dovadă că sunt proprietarul de la Oltchim.”,  a mai spus Diaconescu, în cadrul unei dezbateri difuzate de România TV.

Dup
ă ce a ţinut să sublinieze faptul că privatizarea Oltchim nu este încă încheiată, Diaconescu a vorbit despre eventualele probleme care l-ar putea împiedica să îşi continue demersul: Nouă, Guvernul ne-a vândut o casă pe care o vedem frumoasă pe dinafară şi sperăm să fie aşa şi pe dinăuntru, dar va trebui să facem un audit. Sper să nu ne bage în insolvenţă, să nu conteste nimeni licitaţia, sunt tot felul de lucruri destul de complicate”.

Întrebat cine ar putea fi partenerul misterios care l-a susţinut în această misiune de “
salvare a poporului român”, realizatorul TV a ocolit răspunsul şi a precizat că este vorba despre un investitor străin cu o mare putere de cumpărare şi care a fost refuzat în repetate rânduri de guvernanţi. “Trebuie să ştiţi că partenerii mei au vrut să vină în România de douăzeci de ani încoace şi au fost refuzaţi. Sunt investitori români care sunt îndepărtaţi din ţara noastră, fiindcă atunci când câştigă o licitaţie sunt certaţi. Nu cred că dacă mă criticaţi daţi un semnal pozitiv pentru relansarea economică a României.”, a mai adăugat Dan Diaconescu.

 De asemenea, acesta a accentuat dimensiunea misionară a privatizării Oltchim, afirmând că urmează să vândă ori chiar să doneze acţiunile către angajaţii Oltchim şi către toţi ceilalţi doritori, încurajând inclusiv clasa politică să îi sară în ajutor, cu precădere pe premierul Victor Ponta, pe Crin Antonescu şi chiar pe preşedintele României, Traian Băsescu.

Eu nu voi fi niciodată patronul Oltchimului, voi fi un coleg, până vom face tranzacţia finală. O asemenea firmă are nevoie cam de 90 de zile până se listează pe Bursa, atunci oamenii vor putea cumpăra acţiuni la Oltchim. Vreau ca Oltchimul să stea pe o zestre şi mai mare, financiar vorbind.”, a mai spus Diaconescu.  

 

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite