Dan Voiculescu rămâne tot mai singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Conservator a mai suferit o nouă pierdere la nivel de vârf, după ce vicepreşedintele Nicolae Popa a ales sâmbătă calea demisiei. Cu doar câteva zile în urmă, doi membri

Partidul Conservator a mai suferit o nouă pierdere la nivel de vârf, după ce vicepreşedintele Nicolae Popa a ales sâmbătă calea demisiei. Cu doar câteva zile în urmă, doi membri marcanţi ai PC, Codrin Ştefănescu şi Mircea Chelaru, au fost excluşi pentru că ar fi încercat descăunarea liderului Dan Voiculescu din fruntea partidului. Gestul lui Popa ar putea fi imitat de partizanii săi din teritoriu, unde acesta se bucură de o largă susţinere. În paralel, foştii membrii PUNR, veniţi odată cu Chelaru în formaţiunea lui Voiculescu, vor decide în această săptămână dacă vor mai rămâne în PC. Deputatul de Alba s-a arătat extrem de deranjat de asocierea numelui său cu acţiunile celor doi disidenţi. "Am luat această decizie, de a demisiona din PC şi din toate funcţiile pe care le deţin în partid, pentru că numele meu a fost vehiculat şi asociat cu grupul de disidenţi care ar fi vrut înlăturarea lui Dan Voiculescu din funcţia de preşedinte al partidului. (...) Am atenţionat conducerea partidului să dea dezminţiri referitoare la mine, lucru care nu s-a întâmplat, aşa că am decis să pun capăt speculaţiilor", a explicat Popa. Potrivit însă unor surse din PC, Popa era perceput drept persona non grata de mulţi dintre membrii conducerii partidului, inclusiv de preşedintele Dan Voiculescu, din cauza deselor sale luări de poziţii care intrau în contradicţie cu discursul de partid. Ultimul antecedent în materie de indisciplină pe linie de partid a fost oferit de Popa în preajma suspendării preşedintelui Traian Băsescu, când a lansat un apel scris în care pleda asupra necesităţii renunţării la acest demers.

Numele lui Popa este vehiculat deja printre liberali ca o nouă achiziţie la grupul parlamentar din Cameră. Popa nu s-ar afla la prima mişcare de acest gen. Intrat în politică ca membru PDSR, Popa a mai făcut un scurt ocol şi pe la ApR, înainte de a intra în PUR şi a deveni conservator prin transformarea acestui partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite