Dan Voiculescu: Sunt premise pentru suspendarea lui Băsescu până la 25 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu, senator, preşedinte fondator PC
Dan Voiculescu, senator, preşedinte fondator PC

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că există premise parlamentare ca, până la 25 martie 2011, preşedintele Traian Băsescu să fie suspendat din funcţie.

Potrivit lui Voiculesc, primul obiectiv al Alianţei PSD-PNL-PC, este schimbarea majorităţii.

"În Senat, Opoziţia mai are nevoie de un un singur vot. Sunt senatori din actualul arc guvernamental care nu mai acceptă să fie responsabili pentru dezastrele cuplului Băsescu-Boc.

Din momentul în care vom avea majoritatea în Parlament, vă garantez că Guvernul Boc şi preşedintele Băsescu vor răspunde în faţa românilor", a declarat vicepreşedintele Senatului potrivit sursei citată.

"Sunt premise parlamentare ca, până la 25 martie, Traian Băsescu să fie suspendat", a completat Voiculescu.

Întrebat dacă România are nevoie astăzi de politici de stânga sau de dreapta, de asistenţa socială sau de încurajarea competiţiei, Voiculescu a spus că "astăzi, România are acută nevoie şi de stânga şi de dreapta. Investiţiile şi competiţia - obiective de dreapta - aduc prosperitate, iar un stat prosper poate oferi cetăţenilor săi siguranţa socială, un sistem medical modern şi o educaţie performantă - obiective de stânga".

"Oamenii sănătoşi şi educaţi sunt competitivi şi performanţi. Stânga şi dreapta se completează, se susţin reciproc. Dacă nu mă credeţi, încercaţi să vă folosiţi, o zi întreagă, doar o singură mână, indiferent care, stânga sau dreapta", a completat Voiculescu.

Viceliderul Sebatului a precizat că unificarea opoziţiei va influenţa decisiv întreaga clasa politică din România, inclusiv UDMR, care va trebui să se poziţioneze explicit - devine partener cu cea mai importantă forţă politică din România sau rămâne lângă actualul regim.

În ceea ce priveşte PDL, senatorul PC consideră că ar fi logic fi să existe o schimbare masivă de lideri la congresul democrat-liberalilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite