Dan Șova: Rezultatul final va fi de 52% prezență la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova
Dan Şova

Numărătoarea paralelă a USL arată o prezență la referendum de 48,5 la sută fără să fi fost luate în calcul urnele mobile, listele suplimentare, secțiile de vot din străinătate și secțiile care la ora 23.00 nu încheiaseră votul, a declarat duminică noapte senatorul PSD Dan Șova.

"Avem vești foarte bune. Numărătoarea noastră ne arată că prezența la vot este de 48,5 la sută fără a se lua în calcul însă nici urnele mobile, nici listele suplimentare, nici secțiile de vot din străinătate, nici secțiile care la ora 23.00 nu încheiaseră votul. Din estimarea pe care o avem, rezultatul final va fi între 51-52 la sută, mai precis 52 la sută (...) Luați în considerare, de exemplu, că sunt sute de mii de oameni care au fost pe litoral și au votat pe liste suplimentare. Inclusiv eu am votat azi pe listă suplimentară și erau aici, la colțul străzii, peste 300 de oameni pe listă suplimentară, într-o singură secție. Eu cred că pe listele suplimentare sunt în jur de 600-700 de mii de persoane, cel puțin, la nivelul celor 18.00 de secții la nivel național", a declarat Șova, la scurt timp după ce BEC a comunicat că prezența la urne la încheierea votului a fost de 45.92 la sută.

Senatorul PSD a adăugat că BEC nu se bazează pe "numărători reale" ci pe estimări.

"Vreau să fac o precizare: BEC nu are o numărătoare, are doar o estimare, care include o marjă de eroare de 3 la sută și care este făcută pe 2.989 de secții de votare, deci nu se bazează estimarea BEC-ului nici pe procese verbale, nici pe numărători reale, ci doar pe estimări sociologice pe care dânșii le-au făcut", a indicat Șova.

"Pe lângă prezența masivă la vot de 52 la sută care va fi înregistrată finalmente, avem și un vot masiv împotriva lui Traian Băsescu, 86 la 14, mi se pare că va fi rezultatul final. Este un scor zdrobitor și Traian Băsescu trebuie să plece. Am în acest moment certitudinea că Traian Băsescu nu se va mai întoarce la Cotroceni", a adăugat social-democratul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite