Dan Ioan Popescu şi Miron Mitrea prosperă în opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi dintre parlamentarii PSD, în frunte cu preşedintele lor, Mircea Geoană, nu s-au grăbit să-şi completeze noile declaraţii de avere aşa cum cere legea, considerând probabil că

Cei mai mulţi dintre parlamentarii PSD, în frunte cu preşedintele lor, Mircea Geoană, nu s-au grăbit să-şi completeze noile declaraţii de avere aşa cum cere legea, considerând probabil că au suficient timp după sărbători. Teoretic, nici un senator nu şi-a "împrospătat" declaraţia de avere. La Camera Deputaţilor însă unii au fost mai harnici decât alţii. Viorel Hrebenciuc, a lăsat declaraţia "pe mai târziu". În schimb, Dan Ioan Popescu şi Miron Mitrea au trecut la fapte încă de la sfârşitul anului 2005. Celor doi se pare că nu le-a mers însă foarte rău, chiar dacă sunt în opoziţie. DIP a reuşit anul trecut să mai adauge la cele trei apartamente şi o casă de vacanţă, încă două apartamente cu o valoare de impozitare de aproximativ două miliarde de lei şi 20.000 de mp de teren intravilan la Mogoşoaia, în judeţul Ilfov.
Pe lângă salariul de deputat, Popescu a mai câştigat în 2005, 46 de mii de euro, dar şi puţin peste patru miliarde de lei din închirieri, vânzarea produselor agricole, dar şi veniturile obţinute de soţie. Spre deosebire de Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea a preferat să vândă un apartament şi să-şi facă depozite bancare: peste 20 mii de euro, în jur de 12 mii de dolari şi aproximativ 350 milioane de lei vechi. În rest, situaţia financiară a deputatului PSD nu pare mult schimbată faţă de cea din 2004.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite