Daciana Sârbu şi Adina Văleanu sunt rugate să-şi convingă soţii, pe Ponta şi Antonescu, să nu-l bage în Parlament pe Becali, cel care spune că femeile sunt curve

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daciana Sârbu, soţia lui Victor Ponta, fiica liderul PSD Ilie Sârbu, şi europarlamentar
Daciana Sârbu, soţia lui Victor Ponta, fiica liderul PSD Ilie Sârbu, şi europarlamentar

Institutul pentru Politici Publice (IPP) le-a adresat azi europarlamentarilor români Daciana Sârbu şi Adina Văleanu, soţiile liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, un apel pentru stoparea ascensiunii politicii a lui Gigi Becali, politicianul care a dovedit o intoleranţă fără precedent faţă de mai multe categorii de oameni: femei, homosexuali, romi etc.

Scrisoarea vine după anunţul că Gigi Becali va participa sub sigla USL la  alegerile parlamentare de pe 9 decembrie.

Redăm integral scrisoarea:

"Stimate Doamne Deputat,

 Institutul pentru Politici Publice (IPP) vă adresează prezentul apel în multipla dumneavoastră calitate de reprezentante ale României în Parlamentul European şi în grupurile politice europene, dar şi de femei, mame şi soţii şi, nu în ultimul rând, de colege ale Europarlamentarului George Becali, cel care şi-a anunţat recent candidatura la alegerile parlamentare din decembrie 2012 pe listele USL, susţinut de ambii Preşedinţi ai formaţiunii.
 
Considerăm că recentele reacţii publice ale candidatului George Becali la apelul Coaliţiei antidiscriminare din România către Domnii Co-preşedinţi ai USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu - prin care îi rugam să nu gireze candidatura singurului politician care a adus România în faţa Curţii Europene de Justiţie pentru discriminare - constând în injurii şi atacuri la persoană la adresa unor reprezentanţi ai organizaţiilor membre ale Coaliţiei inclusiv la adresa Directorului de Programe IPP - Elena Iorga, sunt incalificabile şi de natură să afecteze în mod ireversibil credibilitatea României în familiile politice europene. 

Demersul IPP, membru în Coaliţia antidiscriminare în numele căreia a fost trimis apelul la care ne referim mai sus, nu este doar unul civic dar şi unul uman, pentru că pune în discuţie nu doar valorile democraţiei pe care domnul George Becali le încalcă grosolan în mod constant prin comportamentul homofob, rasist şi misogin, dar şi valori umane profund distorsionate pe care domnia sa domnul Becali nu ezită să le facă publice ori de câte ori are ocazia. Nu putem să ne imaginăm un Parlament în care Domnul George Becali va legifera în conformitate cu valorile sale potrivit cărora „bărbatul e bărbat şi femeia curvă”.
 
Prin urmare, Doamnelor Europarlamentar, vă adresăm acest apel de a nu gira, ca şi doamne deputat în forul legislativ european dar şi soţii şi mame, intrarea în Parlamentul României a politicianului care consideră că intimidează orice femeie folosind în mod obsesiv apelativul „curvă”.
 
Sperăm, pe această cale, că atât dumneavoastră, cât şi conducerea Uniunii Social Liberale din care faceţi parte din punct de vedere politic, veţi răspunde public şi prompt apelurilor înaintate de societatea civilă din România. O tăcere în fața declarațiilor imunde folosite de un om ce exprimă păreri de o intoleranță și o promiscuitate fără precedent nu fac decât să contribuie, pe termen lung, la formarea unei societăţi româneşti în care nu credem că doriți să trăiți, respectiv să vă creșteți copiii.
 
Dacă vina și responsabilitatea este a persoanei ce proferează aceste abuzuri verbale grosolane, cei ce o tolerează sau se aliază cu ea devin la fel de vinovați ca abuzatorul.
 
Vă adresăm acest apel doamne Europarlamentar Vălean şi Sârbu, prin care vă rugăm să fiţi alături de noi în acest demers și să apărați categoriile vizate de homofobia, rasismul și misoginismul acestui personaj, inclusiv prin transmiterea unui mesaj personal către conducerea USL sau curând puteţi cădea chiar dumneavoastră victime ale acestui discurs.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite