Cu DNA-ul pe urme, edilul din Baia Mare candidează din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Anghel ocupă de 15 ani funcţia de primar al oraşului Baia Mare, fiind unul dintre cei mai longevivi edili din ţară. Deşi este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul local cu

Cristian Anghel ocupă de 15 ani funcţia de primar al oraşului Baia Mare, fiind unul dintre cei mai longevivi edili din ţară.

Deşi este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul local cu aproape 400.000 de euro, edilul Cristian Anghel se pregăteşte pentru încă un mandat. Mai mult, este cotat pe primul loc în preferinţele băimărenilor.

Cariera în administraţia locală a primarului Cristian Anghel a început în anul 1992, când a fost numit consilier local după ce a candidat ca independent la primărie şi a pierdut alegerile. Câteva luni mai târziu, după ce postul a rămas vacant, Anghel a câştigat alegerile în cel de-al treilea tur de scrutin.

De pe 1 mai 1993 până în prezent, nu a mai pierdut nicio bătălie politică pentru fotoliul de primar. "Teoria spune că se pierde mai multă energie dacă ataci, în comparaţie cu momentul când iţi iei apărarea. Nu strig niciodată şi nu mă enervez.

Nu ai voie să faci asta ca primar", îşi explică strategia Cristian Anghel. Edilul mai spune că satisfacţia cea mai mare din cariera de primar e faptul că a reuşit să reabiliteze centrul istoric al oraşului. "Am avut un proiect pe care Comisia Europeană l-a dat exemplu de bune practici. E vorba de "Proiectul Millennium III", prin care centrul istoric a fost reabilitat aproape în totalitate şi a devenit obiectiv turistic", susţine primarul din Baia Mare.


Atu: apropierea de oameni


O parte a locuitorilor din Baia Mare spun că i-au dat de fiecare dată votul pentru că se văd realizările primarului. "L-am ales de fiecare dată pentru că e apropiat de oameni şi este capabil să rezolve problemele municipiului", consideră Amelia Silaghi. În ceea ce priveşte alegerile de anul acesta, sunt voci care spun că vor aştepta să vadă şi oferta contracandidaţilor lui Anghel.


"Mai sunt multe lucruri pe care trebuie să le facă. Şi depinde cu ce program electoral vor veni şi ceilalţi candidaţi", consideră Marius Lazăr. Nici scandalurile în care a fost implicat primarul n-au trecut neobservate. "Nu ştiu dacă pe Anghel o să îl votez anul acesta. Toţi au dosare la DNA şi nici actualul primar nu e curat. Să renunţe şi el la unele deplasări şi să se ocupe mai mult de municipiu", susţine Gheorghe Mureşan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite