DNA l-a citat regulamentar pe liderul PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, nu s-a prezentat, ieri, la Departamentul Naţional Anticorupţie, el fiind reprezentat de avocatul Gheorghe Diaconescu, care a depus la dosarul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, nu s-a prezentat, ieri, la Departamentul Naţional Anticorupţie, el fiind reprezentat de avocatul Gheorghe Diaconescu, care a depus la dosarul procurorilor anticorupţie împuternicirea ca apărător.
Năstase a fost citat telefonic pentru audieri în dosarul "Zambaccian", dar cercetările s-au extins şi în privinţa misterioasei averi de peste 1 milion de dolari pe care ar fi lăsat-o familiei politicianului mătuşa Tamara. Această procedură de citare este conformă cu articolul 175 din Codul de Procedură Penală privind "Modul de citare" în care se precizează că "citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică".
Acest tip de citaţie se face numai în cazuri excepţionale, îndeosebi pentru militari şi deţinuţi. Năstase a susţinut însă că "nu am primit nici o citaţie şi nici un telefon, dar pe de altă parte am convenit ca avocatul meu să meargă acolo".
Avocatul Gheorghe Diaconescu l-a reprezentat la PNA şi pe fostul expert guvernamental Virgil Teodorescu, acuzat de procurorii anticorupţie de trafic de influenţă în formă continuată. Conform rechizitoriului, în aprilie 2001, fostul consilier i-ar fi pretins două milioane de dolari omului de afaceri Octavian Ionescu, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu atribuţii de conducere şi control din Ministerul Finanţelor Publice şi din administraţia locală a judeţului Prahova, pentru obţinerea de către Ionescu a unei garanţii guvernamentale pentru un împrumut de peste 58 milioane de dolari. În urmă cu nici o lună, Teodorescu a fost achitat în primă instanţă, din lipsă de probe. Totodată, Diaconescu l-a reprezentat şi pe Corneliu Iacobov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite