Monica Iacob Ridzi aşteaptă finalul anchetei DNA ca să îi dea în judecată pe denunţători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, luni seara, că aşteaptă finalizarea anchetei DNA în cazul său pentru a-şi demonstra nevinovăţia, anunţând că, imediat după aceea îi va da în judecată pentru denunţ calomnios pe toţi cei care au denigrat-o.

"Există o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care înţeleg că a fost trimisă către DNA. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să se finalizeze ancheta procurorilor pentru a dovedi că sunt nevinovată. După aceea, pasul următor va fi să îi dau în judecată pentru denunţ calomnios pe toţi cei care au concurat la denunţarea mea", a spus ministrul, după care s-a retras înapoi în biroul preşedintelui Camerei, refuzând a răspunde oricărei întrebări venite din partea presei.

Iacob Ridzi a petrecut peste cinci ore în biroul Robertei Anastase, aşteptând să se termine Biroul Permanent în care se discuta despre înfiinţarea unei Comisii de anchetă în cazul organizării Zilei Tinerilor. După finalizarea Biroului Permanent, Anastase şi Sever Voinescu i-au ţinut companiei ministrului.

Deputaţii se vor pronunţa marţi, prin vot, asupra propunerii deputaţilor PSD şi PNL de constituire a unei Comisii de anchetă în privinţa informaţiilor apărute în presă privind organizarea de către ministrul Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, a evenimentelor de Ziua Tineretului.

"Această comisie va stabili în ce măsură alegaţiile apărute în presă sunt sau nu adevărate" a precizat secretarul Camerei, Sever Voinescu, adăugând că solicitarea PSD şi PNL ce vizează un reprezentant al PDL a fost tranşată rapid, în două minute, în timp ce discuţiile asupra cazului social-democratului Adrian Năstase s-au prelungit aproape 3 ore, anunţă NewsIn.

Potrivit democrat-liberalilor, în cazul în care comisia stabileşte că ar fi necesară urmărirea penală, atunci raportul Comisiei este trimis la Parchet.

Voinescu a menţionat că, în plus, există şi o cerere de declanşare a urmăririi penale împotriva ministrului Ridzi formulată de PNL. "Liberalii au solicitat, în baza Regulamentului, ca deputaţii să solicite procurorului general începerea urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi" a spus Voinescu. "Pentru că are acelaşi obiect cu solicitarea de înfiinţare a comisiei, această cerere se va discuta abia după ce plenul va lua o decizie în privinţa înfiinţării unui for de anchetă. În principiu, dacă Comisia de anchetă se va înfiinţa, cererea privind declanşarea urmăririi penale se va îndrepta spre această comisie" a susţinut secretarul Camerei.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declinat la DNA dosarul constituit ca urmare a plângerii formulate de PNL împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, au declarat luni pentru NewsIn surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, dosarul a ajuns chiar luni la DNA, procurorii Parchetului General considerând că în dosar ar fi vorba de infracţiuni conexe celor de corupţie, acest lucru atrăgând competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

PNL a depus, vineri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva Monicăi Iacob-Ridzi, pentru delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în legătură cu modul cum a cheltuit 630.000 de euro cu orgainzarea "Zilei Tineretului".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite