Cuza şi ai săi, racolaţi de USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a fost acaparată de simpatizanţii USL
Statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a fost acaparată de simpatizanţii USL

Iaşiul a găzduit în weekend un miting anti-Băsescu la care au participat peste 15.000 de simpatizanţi USL. Duminică dimineaţă, liderii USL au urcat pe scena amenajată în Piaţa Unirii şi le-au vorbit participanţilor prezenţi la eveniment despre cât de important este să se prezinte la referendum pe 29 iulie.

 „De aici, de la Iaşi, am pornit întotdeauna schimbarea. Pe 29 iulie trebuie să ducem schimbarea la capăt", a spus primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita. La rândul său, premierul Victor Ponta a promis că va da înapoi banii luaţi pensionarilor şi profesorilor dacă Traian Băsescu va fi demis.

Tricouri cu mesaje anti-Băsescu, pe statui

Piaţa a fost neîncăpătoare pentru cele 15.000 de persoane prezente în piaţă. Aşa se face că, la un moment dat, protestatarii s-au urcat pe statuia lui Alexandru Ioan Cuza şi au scandat lozinci anti-Băsescu. Ba, mai mult, trei dintre statuile de mici dimensiuni de la picioarele statuii lui Cuza au fost îmbrăcate cu tricouri pe care erau inscripţionate mesaje anti-Băsescu: „ Bă!se taie salariile" ori „Bă!se să plece".

Mitinguri în toată ţara

Un alt miting anti-Băsescu a avut loc, vineri, la Craiova. La protest au participat 18.000 de persoane care au scandat lozinci anti-Băsescu. Mitingul a fost lipsit de incidente.

Şi Alba Iulia a fost vineri seara gazda unui protest pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. La protest au participat peste 250 de persoane, care au mărşăluit paşnic prin oraş. Niciun lider marcant al USL nu s-a prezentat.

Un miting anti-Băsescu s-a desfăşurat şi pe platoul Prefecturii din Constanţa, unde, la un moment dat, şi-au făcut apariţia într-un mod inedit şi susţinători ai lui Traian Băsescu: cu plasturi lipiţi pe gură. Într-un final, protestatarii şi-au dezlipit plasturii şi au început să scandeze lozinci pro-Băsescu.

Pensionarii, protestatari violenţi

Simpatizanţii PDL prezenţi, sâmbătă, la Iaşi, la mitingul pentru susţinerea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, au reacţionat violent la lozincile anti-Băsescu scandate de câţiva susţinători USL prezenţi la miting.

Astfel, în timpul discursurilor, între doi simpatizanţi pensionari de la USL, respectiv PDL s-a iscat o bătaie, fiind necesară intervenţia unui agent de poliţie. Ba, mai mult, pentru a nu cădea victimă furiei celorlalţi protestatari, pensionarul a fost escortat de agentul de poliţie într-o zonă sigură. Tot în timpul mitingului, un bărbat a fost reţinut de poliţişti, deoarece a lovit o femeie. La miting au participat circa 8.000 de persoane, deşi organizatorii se aşteptau la 20.000. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite