Blaga rămâne preşedinte al Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Curtea Constituţională a respins, astăzi, două contestaţii care vizează şefia Senatului.

UPDATE 15.50 Curtea -Constituţională a României a decis, marţi, să respingă contestaţia lui Mircea Geoană privind înlăturarea sa de la şefia Senatului, precum şi contestaţia PSD privind alegerea lui Blaga la conducerea acestei camere. Deciziile CCR de marţi sunt definitive şi obligatorii şi au fost luate cu majoritate de voturi.

Prima contestaţie este depusă de fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, şi vizează revocarea sa din fruntea instituţiei. Cea de-a doua sesizare aparţine PSD prin care se contesta alegerea lui Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al Senatului.
„Este o chestiune tehnică şi s-a reluat practic demonstraţia din 2005, anume ca preşedintele Senatului trebuia să fie de la PSD, pentru ca este rezultatul algoritmului din alegeri. PSD a luat cele mai multe voturi in alegeri, era normal să i se atribuie una din cele doua Camere. ", declara atunci senatorul PSD Dan Sova.

Mircea Geoana a fost exclus din PSD pe 22 noiembrie, iar o zi mai târziu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului. Pe 28 noiembrie a fost ales preşedinte al Senatului democrat-liberalul Vasile Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite