Cum se poartă negocierile pentru candidaturi în USL. Decizia se va lua la un hotel exclusivist din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Crin Antonescu  au greşit calculele suspendării
Victor Ponta şi Crin Antonescu au greşit calculele suspendării

Liderii USL trebuie să satisfacă pretenţiile formaţiunilor componente, care depăşesc numărul de locuri eligibile. Decizia finală va fi luată sâmbătă într-un hotel exclusivist din Deltă.

Liderii USL au intrat pe ultima sută de metri cu negocierile pentru împărţirea colegiilor parlamentare între formaţiunile componente.
Negocierile de până acum au creat nemulţumiri, în special în rândurile PSD, partid care ar putea fi dezavantajat.
Potrivit calculelelor făcute de liderii USL, alianţa va obţine în jur de 280 de locuri din cele 461 ale viitorului Parlament.
Teoretic, acestea ar trebui împărţite în mod egal între Alianţa de Centru Stânga din care fac parte PSD şi UNPR şi Alianţa de Centru Dreapta, formată din PNL şi PC.

Concret, asta ar însemna ca fiecare dintre cele două alianţe să primească 140 de locuri. De aici încept problemele PSD. UNPR cere PSD să primească 30 de colegii eligibile, mai mult decât cele 20 stabilite iniţial.
În acest fel, UNPR, vrea să obţină un câştig suplimentar din faptul că voturile partidului sunt decisive pentru păstrarea în funcţie a Guvernului Victor Ponta.
Dacă însă PSD ar ceda 30 de colegii eligibile UNPR, social-democraţii vor rămâne cu doar 110 locuri elegibile. Ori, în prezent, PSD are 132 de parlamentari, iar o asemenea împărţire deja a stârnit nemulţumiri în PSD.

Social-democraţii ar vrea să ia mai mult de 50% din locurile din USL, pe motiv că au cedat deja prea mult în relaţia cu liberalii.
De asemenea, ei vor cere UNPR să îşi reducă pretenţiile la locuri eligibile.

Decizia se va lua într-un cadru relaxat

Membrii conducerilor centrale ale PSD şi PNL, alături de preşedinţii de filiale şi de aleşii locali USL - preşedinţi de CJ şi primarii de reşedinţă de judeţ - vor petrece sfârşitul de săptămână în Deltă, într-un resort exclusivist şi îşi vor împărţi colegiile de la parlamentare.
Dacă Mircea Geoană, pe vremea când conducea PSD, organiza astfel de "retreat-uri" - cum îi plăcea să le spună - în munţi (Poiana Braşov, Sinaia, Bran) sau în locuri greu accesibile situate prin dealurile subcarpatice (Topoloveni), cuplul de lideri Ponta-Antonescu îşi retrage partidele în Delta Dunării, loc unic în lume, de un pitoresc aparte.

Retragerea strategică în Deltă este prima astfel de acţiune pe care o face PSD de la preluarea conducerii de către Victor Ponta, dar şi primul demers comun în care liderii USL se întâlnesc în afara Bucureştiului, de la înfiinţarea Uniunii.
În Deltă au fost deja convocate două mari reuniuni - vineri după-amiază urmând să aibă loc întâlnirea aleşilor locali ai USL, iar sâmbătă dimineaţă şedinţa comună a Comitetelor Executive ale PSD şi PNL.

Înalţii oaspeţi ai Deltei vor fi cazaţi în exclusivistul "Puflene Resort" din Murighiol, un spaţiu destinat, aşa cum se autoprezintă, "celor care doresc o evadare din cotidian şi apreciază îmbinarea dintre frumuseţea naturii, confort la cele mai înalte standarde şi servicii de înaltă ţinută profesională".
Cum era de aşteptat, o noapte de cazare la un astfel de resort nu costă puţin, social-democraţii şi liberalii urmând să achite între 300 şi 400 de lei pe o cameră.
Camerele în care se vor relaxa social-democraţii şi liberalii sunt prevăzute cu tot confortul - aer condiţionat, cabină sau cadă de duş, terasă, Tv, internet, minibar, seif.

Totodată, înalţii oaspeţi se vor putea bucura de facilităţi oferite de resort, cum ar fi piscină interioară, jacuzzi, saună, sală de fitness, salon de înfrumuseţare. Ei vor putea să înoate şi în piscina exterioară sau să joace biliard, tenis de câmp sau de masă, precum şi să facă excursii pe canalele Dunării cu bărcile sau cu hidrobicicletele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite