Cum ar fi mai bine să se comaseze alegerile: localele cu parlamentarele, sau parlamentarele cu prezidenţialele?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De câte ori la vot în 10 ani
De câte ori la vot în 10 ani

Coaliţia de guvernare a căzut de acord asupra datei alegerilor comasate, parlamentare şi locale. Cele două tipuri diferite de alegeri vor avea loc pe 18 sau 25 noiembrie 2012. Argumentul principal al PDL, de când a lansat ideea comasării, a fost acela al reducerii costurilor, mai ales pe timp de criză.

Dar s-a gândit PDL la consecinţele pe termen lung ale acestei comasări? Dacă s-ar comasa parlamentarele cu localele, vom fi chemaţi la vot de şapte ori,  în următorii zece ani.  Dacă ar fi separate, am fi chemaţi de zece ori.  Nu e mare diferenţă.

În loc de cuplarea localelor cu parlamentarele, care nu ar aduce mare câştig la nivel de frecvenţă a scrutinurilor şi nici nu ar face mare economie de bani, ar fi mai bine dacă am reveni la comasarea prezidenţialelor cu parlamentarele. Acestea sunt două tipuri de alegeri strâns legate între ele, din punctul de vedere al interesului general/naţional pe care îl reprezintă. În acest caz, am fi chemaţi de opt ori la vot în perioada 2012-2010. De altfel, însuşi Traian Băsescu s-a arătat dispus să renunţe la doi ani de mandat. De ce să nu-i facem pe plac? Cum crezi că ar fi mai bine să se comaseze alegerile­?

Click aici pentru a citi continuarea şi spune şi tu cum crezi că ar fi mai bine să se comaseze alegerile: localele cu parlamentarele, sau parlamentarele cu prezidenţialele

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite