EXCLUSIV Cu cât cumpără Boc un vot în Parlament: 75.000 de euro de colegiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc îi momeşte pe parlamentarii Puterii cu bani pentru colegiile lor
Emil Boc îi momeşte pe parlamentarii Puterii cu bani pentru colegiile lor

Premierul Emil Boc le-a promis parlamentarilor Puterii câte 300.000 de lei, – aproximativ 75.000 de euro – pentru investiţii în colegiile lor, în 2012.

Şeful Executivului le acordă parlamentarilor din coaliţie „cadouri" în schimbul trecerii rapide a legii bugetului de stat pe 2012: câte 75.000 de euro de colegiu. „Eu mi-am luat banii pe amendamente, sunt mulţumit! Nu sunt mulţi, dar, dacă eşti gospodar, poţi face nişte reparaţii la o şcoală, o grădiniţă, o primărie - dai cu nişte var, pui termopane şi se va vedea la alegeri!", declara ieri, satisfăcut, unul dintre reprezentanţii coaliţiei, dispus să dea „o felie de tort" şi celor din Opoziţie.

„Eu chiar am împărţit banii şi la o primărie PSD, am vrut să onorez nişte promisiuni", a arătat şi un parlamentar democrat-liberal, dând asigurări că nu doar colegii săi de partid au fost invitaţi să se înfrupte din banii Guvernului.

„Bani s-au dat şi se vor mai da!"

Premierul a ţinut să-şi asigure liniştea trecerii bugetului pe anul 2012 prin Parlament, chiar înainte de a trimite proiectul spre dezbatere, proiect care este în stadiu de finalizare la Guvern. Măsurile anunţate de premier pentru a-i mulţumi pe senatori şi deputaţi au venit pe fondul nemulţumirilor din partid, exprimate de reprezentanţii vechii gărzi, într-o şedinţă a grupului senatorial care s-a prelungit luni până aproape de miezul nopţii.  Cei mai duri au fost Vasile Blaga şi Radu Berceanu, care l-au tras la răspundere pentru modul în care conduce Guvernul şi partidul. Una dintre temele abordate s-a referit şi la banii insuficienţi alocaţi de Guvern primăriilor, premierul exclamând exasperat, potrivit unor surse participante: "Bani s-au dat şi se vor mai da! Să nu credeţi că am şi nu vă dau!"

Pe de altă parte, lui Boc i s-a mai reproşat că este la cârma "celui mai slab Birou Permanent Naţional (BPN)" al PDL. Lipsa unei strategii concrete a partidului, în condiţiile în care alegerile bat la uşă, a fost incriminată de fostul secretar general al democrat-liberalilor Vasile Blaga, care i-a transmis premierului că nu se mai poate continua în acest fel.

„Eu nu am ieşit în presă şi nu am criticat deciziile dumneavoastră tocmai pentru a nu crea probleme Biroului Permanent Naţional, dar nu puteţi continua pe aceeaşi linie", i-a spus Blaga, referindu-se inclusiv la maniera haotică în care a gestionat problema remanierii guvernamentale. "Dacă tot n-avea de gând să o facă, trebuia să pună capăt zvonurilor", a mai comentat Vasile Blaga.

„Nu ştiu ce i-au reproşat premierului senatorii, dar eu am fost în ambele conduceri şi pot spune că precedentul era mult mai slab şi mai puţin democratic", a spus Elena Udrea, referindu-se la vremea în care Vasile Blaga şi Radu Berceanu erau în BPN.

„Ar trebui să fim într-adevăr mai atenţi cum ne continuăm proiectele lansate", a admis însă vicepreşedintele PDL, în replică la acuzaţiile vechii gărzi privind lipsa unei strategii coerente în materie de comasare a alegerilor, reorganizare administrativă şi coagularea Mişcării Populare.

Reclamaţie

Senatorul conservator Dan Voiculescu şi ONG-ul Facias au depus, luni, la Parchetul General plângeri penale împotriva premierului Emil Boc şi a ministrului de Finanţe, Gheorghe Ialomiţeanu, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, pe motiv că nu au trimis până la 15 octombrie bugetul la Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite