Lista lui Negoiţă, la fel cu a lui Croitoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lista lui Negoiţă, la fel cu a lui Croitoru
Lista lui Negoiţă, la fel cu a lui Croitoru

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a trimis ieri Parlamentului un cabinet care seamănă izbitor cu cel propus de Lucian Croitoru. Singurele diferenţe: trei miniştri. Aceştia sunt Gabriel Oprea, deputat independent, propus pentru portofoliul Administraţiei şi Internelor, Valeriu Tabără (PDL) pentru Agricultură şi Cristian-Anton Irimie, secretar de stat PDL, pentru Sănătate.

Oprea a mai ocupat funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în Guvernul Boc, până în ianuarie 2009. Lista de miniştri nu este singurul lucru împrumutat de la fostul premier desemnat, Lucian Croitoru. Şi programul de guvernare pe care Negoiţă îl va prezenta va fi cel propus deja de Croitoru. 

Cabinetul are puţine şanse să treacă de Parlament.

Negoiţă se bazează doar pe sprijinul parlamentarilor PDL şi pe cel al independenţilor. Reprezentanţii PSD au declarat că iau în calcul amânarea votului, fiind puţin probabil ca Guvernul Negoiţă să fie analizat de Legislativ până la sfârşitul săptămânii. În cazul în care şi Guvernul Negoiţă va pica, preşedintele ales ar putea dizolva Parlamentul după 6 decembrie sau ar putea propune un nou premier.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite