Cine sunt noii miniştri propuşi de Croitoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cine sunt noii miniştri propuşi de Croitoru
Cine sunt noii miniştri propuşi de Croitoru

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat astăzi că şansele echipei guvernamentale pe care a format-o de a trece de un vot în Parlament sunt destul de mari. Potrivit acestuia, Parlamentul va vota nu numai din perspectivă politică, ci şi economică.

Bogdan Aurescu, noul ministru propus la Externe, este considerat unul dintre cei mai promiţători diplomaţi din noul val. De numele acestuia se leaga succesul diplomatic înregistrat de România la Curtea Internaţionale de Justiţie de la Haga în diferentul cu Ucraina pentru stabilirea platoului continental din Marea Neagră. Aurescu a fost secretar de stat în guvernele Boc. Are 36 de ani.

Emeric Şaghi
, noul ministru al Administraţiei şi Internelor, este fost consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
Cristian Vlădescu, propunerea pentru Ministerul Sănătăţii este preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicii din domeniul sănătăţii publice şi fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Adrian Rădulescu
, propunerea  la Ministerul Agriculturii, a fost preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli."Am aflat acum patru zile că sunt propus pentru ministerul Agriculturii. Am acceptat azi-noapte", a declarat acesta, imediat după nominalizare.

Daniel Funeriu, noul ministru propus al Educaţiei, a fost europarlamentar până în vara acestui an şi este fostul vicepreşedinte al Comisiei Miclea de la Cotroceni. Nu a mai prins un loc eligibil pe lista pentru europarlamentare, fiind plasat doar al optsprezecelea. Funeriu are 38 de ani, este căsătorit, iar de profesie inginer chimist.

Mihai Şeitan, propus pentru Ministerul Muncii  a fost consilier al premierului Emil Boc, fost preşedinte al Casei de Pensii şi este considerat părintele sistemului de pensii private din România.

Cătălin Predoiu, deşi independent în guvernul Boc, nu părăseşte fotoliul de la Justiţie, nici în formula propusă de Croitoru.

PDL a propus, iar Croitoru a acceptat ca viitorul Cabinet pe care il va prezenta lui în faţa Parlamentului, să facă parte mami mulţi din actualul guvern interimar.

Adriean Videanu îşi păstrează scaunul la Ministerul Economiei.

Vasile Blaga pe cel de la Dezvoltare Regională.

Radu Berceanu  rămâne la Transporturi.

Gheorghe Pogea
nu pleacă de la Finanţe.

Mihai Stănişoară
rămâne la Apărare.

Theodor Paleologu
a rămas la Cultură.

Sulfina Barbu, prupusă la Mediu, a mai fost în fruntea acestui minister în guvernul Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite