Boc nu vrea niciun post într-un guvern condus de Croitoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul în exerciţiu, Emil Boc, a declarat astăzi, la Antena 3, că nu este interesat să deţină un portofoliu într-un Guvern condus de Lucian Croitoru.

"Nu sunt interesat de un post în Guvernul Croitoru", a declarat Emil Boc.

"Noi în acest moment avem un singur scop. Să dăm tot sprijinul posibil guvernului Croitoru. Între orgoliul de avea un premier de la PDL astăzi şi de a avea un Guvern care să ducă mai departe treburile ţării, alegem a doua variantă" a subliniat Boc.

Pe de altă parte, premierul desemnat Lucian Croitoru a declarat, pentru NewsIn, că le va trimite începând cu ziua de sâmbătă scrisori partidelor parlamentare în care le va propune întâlniri pentru negocieri de formare a noului Cabinet.

Croitoru a spus că va contacta partidele parlamentare prin intermediul unor scrisori, urmând să programeze întâlnirile cu politicienii după ce va primi răspunsuri la ofertă.

"Nu mă deranjează să merg la sediile partidelor", a spus premierul desemnat. El a precizat că până acum n-a mai avut ocazia de a merge "în astfel de vizite".

Decretul prezidenţial pentru desemnarea lui Lucian Croitoru la funcţia de prim-ministru a fost publicat ieri în Monitorul Oficial. Acesta este pasul oficial pentru constituirea noului Guvern.

Potrivit constituţiei, premierul desemnat are la dispozitie zece zile în care să-şi negocieze cu partidele majoritatea, să-şi facă programul de guvernare şi echipa guvernamentală.

La expirarea acestui termen Croitoru trebuie să se prezinte în Parlament pentru votul de încredere.

Potrivit articolului 103, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite