Criza din PSD se adânceşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Iliescu declară că nu va părăsi partidul, dar îi invită pe alţii să o facă La pesedişti a fost linişte doar patru zile. Moratoriul propus de conducerea social-democraţilor la

Ion Iliescu declară că nu va părăsi partidul, dar îi invită pe alţii să o facă

La pesedişti a fost linişte doar patru zile. Moratoriul propus de conducerea social-democraţilor la Braşov nu a calmat deloc spiritele în PSD. Veteranii partidului, Ion Iliescu şi Nicolae Văcăroiu, se luptă cu "lupii tineri", iar conducerea partidului dă mesaje neclare.

În acest timp, unii pesedişti de marcă întăresc relaţia cu PNL. Experţii partidului în probleme europene, Vasile Puşcaş şi Alin Teodorescu, oferă consultanţă liberalilor, iar Adrian Năstase şi Bogdan Olteanu au avut, recent, o întâlnire de taină.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a lovit, din nou, în conducerea partidului. Iliescu a declarat că "în PSD se bâjbâie" şi că este nevoie "să se clarifice apele". Iliescu a adăugat că "alţii vor fi obligaţi să părăsească partidul". "Nu s-a pus problema să părăsesc partidul pe care l-am fondat.

Am spus că, mai degrabă, alţii vor fi obligaţi să părăsească partidul. Nu eu am nevoie de reflecţie, ci alţii", a afirmat, ieri, Ion Iliescu. El a mai spus că este nemulţumit de PSD pentru că "acest partid nu corespunde nevoilor vremii". "Am toate motivele să fiu nemulţumit, pentru că sunt preşedinte-fondator şi mi-am propus ceva cu acest partid", a mai afirmat Iliescu.

"Comentariile lui Ion Iliescu nu merită comentariile noastre", a fost replica preşedintelui Mircea Geoană. Nicolae Văcăroiu, unul dintre cei care s-au opus depunerii moţiunii de cenzură, a recunoscut că problema PSD sunt disputele interne. "Sigur că PSD-ul se confruntă cu o problemă, mă refer la aceste dispute interne, dar sperăm să găsim, tot împreună, soluţii să le rezolvăm, pentru că ne fac mari deservicii, nu ne ajută cu nimic", a declarat Văcăroiu.

Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat că "este extrem de important, pentru a nu debalansa eşichierul politic, ca PSD să rămână unitar şi coerent.

Tăriceanu apelează la experţii social-democraţilor

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a apelat la pesediştii Vasile Puşcaş - fost negociator-şef al României în relaţia cu UE - şi Alin Teodorescu - fost şef al cancelariei primului-ministru în Guvernul Năstase - pentru a contribui la rezolvarea problemelor ce ţin de relaţia cu UE.

"A fost o discuţie preliminară şi voi continua, pentru a vedea dacă poate fi identificată o formulă de integrare a acestora în efortul României de a îndeplini obligaţiile conferite de statutul de membru al UE", a spus, ieri, Tăriceanu. Cei doi parlamentari PSD au recunoscut că au fost contactaţi de liberali pentru a le oferi "expertiza" lor. (Bogdan Costache)

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite