PDL cere demiterea lui Mircea Diaconu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, astăzi, că democrat-liberalii îi solicită premierului Victor Ponta să îl demită pe ministrul Culturii, Mircea Diaconu, arătând că acest lucru ar fi necesar pentru a nu exista suspiciuni asupra echipei guvernamentale.

"PDL solicită primului-ministru demiterea ministrului Culturii pentru că ministrul în funcţie a aflat ieri că va fi extinsă ancheta penală în ceea ce-l priveşte. PDL solicită primului-ministru să-l demită pe ministrul Culturii, astfel încât să nu mai avem o echipă asupra căruia să planeze suspiciuni", a precizat Cristian Preda.

Preda a vorbit despre "numirile problematice" din Guvern, arătând că presa a evocat numirea unor fini ai lui Victor Ponta în diverse funcţii.

"Presa a evocat ieri numirea domnului Claudiu Preoteasa, un fin al primului-ministru, iar la Ministerul de Externe domnul Cazanciuc a fost reconfirmat ca secretar general, care se află în aceeaşi generaţie cu domnul prim-ministru. Cred că într-o situaţie de criză nu e vreme pentru personalizarea relaţiilor, pentru a crea posturi şi cumetrii politice", a adăugat Preda.

El a apreciat că "singura persoană pe care nu o cunoaşte" Victor Ponta este Adrian Grăjdan, fostul şef al ISC.

"Cerem în mod explicit să ne spună adevărul domnul Ponta, şi anume cine l-a recomandat pe domnul Grăjdan. Vrem tot adevărul despre această istorie. Deci, vrem să-l demită pe ministrul Culturii şi să ne spună tot adevărul despre Grăjdan", a adăugat Cristian Preda.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările vizând conflictul de interese în care s-ar fi aflat ministrul Culturii, Mircea Diaconu, şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite