Cristian Preda, iertat de PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea a hotărât să nu mai trimită propunerea de excludere din partid a europarlamentarului Cristian Preda, la Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al partidului.

Anunţul a fost făcut chiar de către Cristian Preda, după ce acesta a participat la şedinţa democrat-liberalilor în care s-a tranşat viitorul său în partid. „S-a discutat despre situaţia mea în PDL. BPN a decis să nu mai trimită CNC propunerea de excludere a mea din partid", a precizat Cristian Preda.Potrivit lui Preda, decizia a fost luată prin vot, fiind înregistrată doar o abţinere.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a fost cel care a propus să se revină asupra deciziei de excludere din partid a lui Cristian Preda, motivând că eurodeputatul şi-a schimbat radical atitudinea faţă de partid.

„Atitudinea domnului Cristian Preda a fost produsul unei evoluţii de mai bine de o lună de zile de la momentul deciziei BPN şi a discuţiilor pe care le-a avut cu mine şi cu conducerea partidului, înţelegând în ultimă instanţă faptul că atunci când eşti într-o competiţie electorală eşti de partea partidului din care faci parte. Cristian Preda a fost, este şi va rămâne o resursă politică importantă a PDL, de care avem nevoie", a explicat Emil Boc.

Printre susţinătorii lui Preda s-a numărat  şi vicepreşedintele PDL, Monica Macovei, care nu a ezitat să dezaprobe public decizia de excludere a acestuia din partid.

Elena Udrea s-a abţinut

În schimb, liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, s-a abţinut de la vot, motivând că nu este oportună o revenire asupra deciziei BPN din urmă cu o lună.

Decizia de excludere luată de conducerea PDL la începutul lunii aprilie a venit după ce Preda a fost nemulţumit de alegerea lui Silviu Prigoană drept candidat al partidului pentru Primăria Capitalei, precizând că el va vota pentru candidatul independent Nicuşor Dan. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite