Cristian Preda, despre pedeliştii care s-au dus la MRU: Ar trebui să venim cu figuri noi, nu cu traseişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Cristian Preda a declarat, vineri, că el îşi menţine afirmaţia că pedeliştii care pleacă la MRU nu ar trebui să candideze la Parlament şi a opinat că noua construcţie politică de dreapta trebuie să vină cu figuri noi dacă tot critică traseismul.

Preda a comentat intrarea în Forţa Civică a lui Ştefan Pirpiliu.

"Sigur, eu voi retrage (n.r. - afirmaţia potrivit căreia cine pleacă la alt partid din alianţă nu va putea candida la parlamentare) dacă într-adevăr sunt zeci, sute de mii de oameni care vor să vină alături de noi seduşi de domnul Pirpiliu. Vă asigur că dacă domnul Pirpiliu sau oricine altcineva produce această probă sunt gata să retrag imediat declaraţia. Eu am vrut să le dau o mână de ajutor celor care îşi fac planuri de acest fel. Cei care au înţeles-o, cred că au stat pe gânduri şi n-au făcut gesturi care se întorc împotriva acestei alianţe. Cei care nu au înţeles-o, sigur că o să vadă în următoarele săptămâni ce o să se întâmple", a spus el într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.

Prim vicepreşedintele PDL a susţinut că a trecut vremea când "îşi furau singuri căciula", iar atâta timp cât cei din alianţă vorbesc despre "înnoire politică" ar trebui să vină cu "figuri noi".

"Eu cred că a trecut vremea în care improvizăm, sau ne furăm singuri căciula cum se spune şi consider că atâta timp cât vorbim despre înnoire politică trebuie să venim cu nişte figuri noi, atâta vreme cât condamnăm traseismul politic şi considerăm că e o vină gravă a clasei politice", a punctat democrat-liberalul.

Cristian Preda a completat că în acest moment membrii alianţei România Dreaptă au "obligaţia să se tină de croiala" pe care o promiteau dacă vor ca produsul să pice bine "ca haină".

"Cred că în acest moment avem obligaţia să ne ţinem de croiala pe care noi o promitem dacă vrem într-adevăr ca produsul, costumul care iese din această croială să pice bine ca haină", a menţionat el.

"Nu cred că în acest moment avem dreptul să trişăm. Pentru că am trişat în trecut, am trişat când eram la guvernare cu PDL. Vă amintiţi că de multe ori am fost în situaţia să tragem de mânecă pe cei care nu aveau costumul bine potrivit şi cred că nu trebuie să uităm aceste episoade. Este la fel de grav să trişezi când eşti în opoziţie ca şi atunci când eşti la guvernare",a completat prim vicepreşedintele PDL.

Eurodeputatul a mai spus că în ceea ce priveşte PDL, este "foarte liniştit" deoarece democrat-liberalii se vor ghida după un Cod de Etică care este "riguros" şi care reprezintă "o sită foarte deasă" a candidaţilor la parlamentare.

"Publicul vrea, şi eu cred că pe bună dreptate, să nu vadă figuri care s-au plimbat prin şapte partide în doi ani. În ceea ce ne priveşte, şi cum vă spuneam şi mai devreme n-am să vorbesc decât despre PDL, nu vreau să intru în bucătăria aliaţilor noştri, în ceea ce priveşte PDL eu sunt foarte liniştit pentru că după eforturi importante aş spune în PDL s-a adoptat un cod etic şi dacă îl veţi citi veţi vedea că există şi foarte multă rigoare şi există nişte linii foarte clar trasate în acel cod. Adică noi suntem în acest moment din punct de vedere instituţional sau organizaţional într-o poziţie foarte bună", a declarat Preda.

"Şi ceea ce vreau să vă spun pentru că am discutat chiar astăzi cu Vasile Blaga, preşedintele PDL şi nu se va supăra că vorbesc şi în numele lui, noi suntem foarte decişi să aplicăm acel cod care e foarte sever, e o sită foarte deasă. Şi nu vom admite cuiva să trişeze de la noi. Şi sper ca toată lumea să aprecieze acest efort pe care îl vom face", a întărit europarlamentarul PDL.

El a mai spus că PDL este "foarte conştient" că a pierdut alegerile locale, şi tocmai din această cauză este nevoie "de un suflu nou, de revigorare".

"Noi suntem conştienţi de faptul că am pierdut alegerile locale şi că avem nevoie de un suflu nou, că avem nevoie de o revigorare. Dacă sunt între colegii noştri oameni care nu au realizat cât de dramatic am pierdut alegerile locale şi de ce am pierdut aceste alegeri locale le vom spune foarte direct. Pentru că la referendum noi am văzut în ce situaţie delicată am fost tocmai pentru că pierdusem alegerile locale trişând în modul cum am spus mai devreme", a susţinut prim vicepreşedintele PDL.

"Ne-au promis câţiva oameni de bună calitate că o să intre ( n.r. - în Alianţa România Dreaptă). Cam într-o lună va trebui să avem candidaturile stabilite", a conchis Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite