Cristian Preda: Antonescu ar trebui să demisioneze de la şefia Senatului după decizia CCR de azi. Întrebarea e: are onoare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Cristian Preda a scris, miercuri, pe blog că liderul PNL Crin Antonescu ar trebui să demisioneze de la conducerea Senatului, dacă mai are onoare, după decizia CCR de azi.

"După decizia de azi a CCR, care reinstituie dreptul Curții de a se pronunța asupra hotărârilor Parlamentului, Crin Antonescu ar trebui să demisioneze de la șefia Senatului", a scris Cristian Preda.

Prim-vicepreşedintele PDL a adăugat că "blocarea judecății CCR asupra hotărârilor legislativului a fost o piesă esențială din mecanismul inventat de USL și pus în mișcare în iulie pentru a-l înlocui pe T.Băsescu de la Cotroceni".

"Mecanismul nu a fost creat pentru un ales oarecare. Dacă ar fi fost așa, Vasile Blaga ar fi rămas la Senat și ar fi jucat rolul de președinte interimar până la referendumul din 29 iulie. Mașinațiunea era gândită exclusiv pentru a-l transfera la palatul Cotroceni pe co-președintele USL, candidatul acestei alianțe la prezidențiale. În treacăt fie spus, dacă manevra reușea, acum am fi fost între cele două tururi de scrutin, cu Antonescu în competiție din poziția de președinte interimar", a completat europarlamentarul PDL.

Preda a punctat faptul că "boicotul a împiedicat o ambiție personală nemăsurată, care a călcat în picioare legea, subordonând-o unui interes strict personal".

În plus, Preda a precizat că preşedintele PNL, Crin Antonescu ar trebui să nu mai aştepte rezultatul contestaţiei PDL depusă la CCR cu privire la destituirea lui Vasile Blaga de la conducerea Senatului, şi să demisioneze dacă mai are onoare.

"Șeful PNL nu ar trebui să aștepte rezultatul contestației depuse de PDL cu referire la destituirea lui V. Blaga. Onoarea l-ar împinge să recunoască faptul că a profitat direct de pe urma improvizației care a blocat Curtea până azi", a susţinut prim vicepreşedintele PDL.

"Întrebarea e: are onoare?", a conchis Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite