Preda: Guvernul a terminat cu buna guvernare şi s-a apucat să scrie plângeri penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, astăzi, în legătură cu anunţul premierului că va depune plângeri penale la adresa liderilor PDL care au împiedicat cetăţenii să meargă la referendum că Guvernul a terminat cu buna guvernare şi s-a apucat să scrie plângeri penale.

"Guvernul a terminat cu buna guvernare şi acum s-a apucat să scrie plângeri penale", a spus Cristian Preda, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că boicotul face parte din instrumentarul oricărei democraţii.

"A anunţa mai ales când eşti şef de guvern că dai în judecată un partid politic pentru că a făcut un apel la neprezentare este o exagerare nepermisă", a adăugat Preda.

El a mai spus că orice act de intimidare de împiedicare a exprimării voinţei cetăţenilor ca şi orice act de vot multiplu sunt condamnabile, iar PDL nu va apăra pe nimeni.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, decizia politică a USL de a depune, prin organizaţiile sale judeţene, plângeri penale împotriva liderilor PDL centrali şi locali care au încălcat Legea referendumului, împiedicând "prin orice mijloace" participarea cetăţenilor la vot.

"Prin structurile noastre politice, începând de azi, vom depune plângeri penale împotriva tuturor lideri PDL care au încălcat Legea 3/2000, privind referendumul, şi, prin orice mijloace, au împiedicat cetăţenii să voteze la referendum. Vor fi mii de asemenea plângeri împotriva liderilor PDL centrali şi locali", a anunţat Ponta.

El a arătat că primul care a comis infracţiunea de a-i împiedica pe români să se prezinte la vot este preşedintele suspendat, Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite