Preda: Nu PSD a cerut mutarea Congresului PES, socialiştii au spus că nu vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Liderul PDL Cristian Preda crede că nu PSD a cerut mutarea Congresului PES de la Bucureşti la Bruxelles, ci socialiştii au spus că nu vin în România, europarlamentarul comentând astfel declaraţiile preşedintelui PSD pe acest subiect.

Cristian Preda a spus că Victor Ponta a propus la Bruxelles varianta amânării Congresului PES, ceea ce, din punct de vedere politic, este de neimaginat şi atunci "s-a găsit formula aceasta, în care Victor Ponta şi-a asumat inabilitatea de comunicare".

"Nu PSD a cerut să mute Congresul, socialiştii au spus că nu vin", a arătat Preda.

El a adăugând că niciunul dintre liderii socialiştilor europeni nu este dispus să vină la Bucureşti. Preda i-a menţionat, în acest context, pe ministrul de Externe francez, Laurent Fabius, şi pe Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, care şi-au anulat vizitele la Bucureşti.

"Este vorba de refuzul unor socialişti să vină la Bucureşti, povestea că Traian Băsescu ar fi manipulat din garaj toate cancelariile internaţionale este o istorie care nu poate fi crezută decât de oameni extrem de naivi", a mai spus Cristian Preda.

El a arătat că din cauza comportantului lui Victor Ponta şi al aliaţilor săi, socialiştii români sunt izolaţi în mediile europene, în propria familie politică.

"Această marginalizare chiar de către alianţa politică reprezintă un cost pentru România. Solicităm Guvernului să facă demersurile necesare pentru a repune România pe harta europeană", a adăugat Preda.

Democrat-liberalul a adăugat că este o copilărie faptul că Victor Ponta a spus că PSD a cerut să nu se organizeze Congresul PES la Bucureşti.

Preda a mai arătat că, spre deosebire de socialişti, popularii sunt solidari cu partidele din România şi PDL este onorat că Congresul PPE va avea loc la Bucureşti.
"USL este izolat în Europa. Ori face demersuri de a ne repune pe hartă, ori trebuie să plece", a mai spus Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite