Războiul generaţiilor în PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cristian Preda a notat pe blogul personal, că "tripleta BVB" (Blaga, Videanu, Berceanu) şi generaţia pe care o reprezintă nu au resurse pentru a asigura succesiunea lui Emil Boc şi a lui Traian Băsescu.

"Un lucru e clar: tripleta şi generaţia pe care o reprezintă nu au resurse pentru a asigura succesiunea lui Boc şi a lui Traian Băsescu. Tot ceea ce pot face - tot ceea ce au arătat că sunt dispuşi să facă - e să arunce cu noroi în nou-veniţii din PDL sau în oamenii independenţi care vor cu disperare o alternativă. Cezar Preda, Radu Berceanu şi Ioan Oltean sunt reprezentativi pentru dispreţul cu care am fost trataţi toţi cei care am intrat în PDL în ultimii ani, pentru dispreţul cu care vorbesc pedeliştii «adevăraţi» despre oamenii liberi şi independenţi", a notat Preda.

Eurodeputatul a mai notat că, de fapt, ceea ce vechea gardă a partidului nu a văzut, este că "o altă generaţie politică s-a născut".

"Spuneţi-i cum vreţi: generaţia 2012, generaţia Ungureanu, nu are importanţă. Generaţia aceasta e în PDL, e şi în afara PDL. Partizani şi nepartizani. Atunci când spune că subscrie valorilor dreptei liberale şi democrate, această generaţie nu rosteşte fraze goale, descoperite în manuale de comunicare. Fiindcă această generaţie a răzbătut cu greu prin jungla fesenistă a anilor nouăzeci şi prin jungla pretins-europenizantă a anilor 2000 ", a conchis Cristian Preda.

Cristian Preda a criticat atitudinea preşedintelui PDL Emil Boc, faţă de "greii" partidului.

"După ce Emil Boc a câştigat mandatul de preşedinte al PDL divorţând de celebra tripletă BVB (Blaga, Videanu, Berceanu), acum tot Emil Boc spune că aceştia sunt «adevăraţii pedelişti». Ceva e în neregulă. Ori anul trecut Emil Boc s-a sprijinit (cu bună ştiinţă?) pe «pedelişti neadevăraţi», ori în clipa de faţă fostul premier schimbă macazul, pentru ca tripleta să nu fie tentată să îl urmeze pe S.Frunzăverde", a scris Preda.

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat, miercuri, că Radu Berceanu, Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Cezar Preda sunt oameni care au "în sânge crezul PDL" şi fost întotdeauna alături de partid.

"Aceşti oameni întotdeauna au fost şi sunt alături de PDL, că e vorba de Videanu, de Berceanu, de Blaga sau Cezar Preda. Aceştia sunt PDL-ul adevărat, nu au fost niciodată puşi deoparte sau în alte locuri", a afirmat Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite