Pîrvulescu: Băsescu a fost surpins că legitimitatea sa a fost contestată de o instituţie de care se simte apropiat. Boc este doar solidar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia lui Traian Băsescu de a renunţa la serviciile Poliţiei este o reacţie orgolioasă apărută ca urmare a contestării legitimităţii sale în fruntea statului tocmai de cei de care se simte apropiat prin valori, potrivit analistului politic Cristian Pîrvulescu.

"Să nu uitâm că este un apropiat al acestor meserii care se bazează pe ordine. Este marinar, taăl său a fost militar. Are o anumită viziune despre ordine. Manifestaţia poliţiştilor a intrat în dezacord cu ceea ce crede Traian Băsescu că trebuie să fie statul. Întrebaţi-vă ce ar face un căpitan de vas dacă i s-ar spune că echipajul este în grevă?", a declarat Cristian Pîrvulescu pentru adevarul.ro. Acesta a calificat decizia preşedintelui drept "o ieşire orgolioasă".

"A fost surprins în mod neplăcut că o instituţie formată de oameni în uniformă a reacţionat aşa faţă de şeful statului, care este superiorul ierarhic al tuturor forţelor de ordine. Este o criză de legitimitate în faţa celor de care se simte apropiat ca valori", a adăugat acesta.

Referitor la decizia asemănătoare a primului ministru, aceste afirmă că, ţinând cont de reacţia apropiată dintre premier şi preşedinte, ar fi fost ciudat dacă la revenirea în ţară Emil Boc ar fi făcut apel la serviciile poliţiştilor de la Rutieră.

"Reacţia lui Emil Boc este una de solidaritate cu preşedintele. Cunoaştem relaţia apropiartă care există între Emil Boc Boc şi Traian Băsescu. Ar fi fost oarecum ciudat dacă ar fi folosit serviciile poliţiei", a precizat Pîrvulescu.

"Este interesant de aflat dacă poliţştii au fost provocaţi"

Scandările poliţiştilor din faţa Palatului Cotroceni, "Ieşi afară, javră ordinară!" i-au adus aminte analistului Cristian Pîrvulescu de violenţele din anii '90.

"Scandările poliţiştilor din faţa Palatului Cotroceni, mi-au adus aminte de jignirile care le erau adresate în anii 1990 lui Radu Câmpeanu şi Corneliu Coposu, iar mai apoi lui Ion Iliescu. este interesant de aflat dacă poliţiştii nu au fost provocaţi", a declarat analistul politic pentru adevarul.ro.

Acesta este de părere că acesta "nu este genul de exprimare care să reprezinte o instituţie respectabilă", însă, a adăugat că momentul recpectiv poate fi considerat o "criză de nervi" a poliţiştilor prezenţi la manifestaţie.

Comentariile Corinei Dragotescu:

image

Javră ordinară

Băsescu trage şi poliţia pe dreapta

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite