Cristian Preda şi-a depus candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunţă că şi-a depus candidatura la funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, pentru Convenţia Naţională Extraordinară care va avea loc sâmbătă.

Preda precizează, pe blogul său, că va încerca să obţină sprijinul delegaţilor pentru modernizarea partidului.

„E un moment greu, în care PDL trebuie să asume rolul de partid-pivot al opoziţiei democratice şi, pe de altă parte, să intre cu curaj şi soluţii în confruntarea electorală din 2 decembrie împotriva maşinăriei USL, care foloseşte venirea sa recentă la guvernare pentru a instaura un monopol politic", mai scrie Cristian Preda.

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, joi, la depunerea candidaturii pentru preşedinţia PDL, că şi l-ar dori în fucţia de secretar general al partidului pe Gheorghe Flutur, iar pe Monica Macovei şi Cristian Preda i-ar vrea în conducerea partidului, arătând că fiecare îşi va câştiga funcţia prin vot.

Întrebat dacă a avut discuţii cu Monica Macovei pentru ca grupul reprezentat de ea să renunţe să candideze la preşedinţia partidului, Blaga a spus că a avut foarte multe discuţii cu Monica Macovei şi Cristian Preda şi că a ajuns la concluzia că cele două proiecte de moţiuni sunt compatibile.

El a spus că la moţiunea sa a lucrat inclusiv Traian Ungureanu. „Fiecare îşi va câştiga funcţiile prin vot la Consiliul Naţional, mi-aş dori foarte mult ca cei doi să facă parte din conducerea partidului", a spus Blaga.

Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu şi Theodor Paleologu au precizat, joi, într-o declaraţie remisă agenţiei Mediafax, că au decis să nu depună o moţiune pentru şefia PDL, arătând că nu este momentul creării unor tensiuni interne înaintea alegerilor parlamentare.

Ei au arătat că atât moţiunea lor cât şi cea a lui Vasile Blaga sunt compatibile şi că ambele „urmăresc modernizarea şi unitatea partidului, precum şi unitatea dreptei în faţa USL".

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al PDL a expirat joi, la ora 18.00, singura candidatură înregistrată fiind cea a lui Vasile Blaga.

Candidaturile pentru celelalte funcţii din BPN al PDL pot fi depuse până miercuri, 27 iunie, la ora 14.00.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite