Cristian Preda: Nu îl sprijin pe Silviu Prigoană pentru că susține pedepsa cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cristian Preda a dezvăluit, miercuri seară, la Antena 3, că motivul pentru care nu îl sprijină pe Silviu Prigoană la alegerile de la Primăria Capitalei este că acesta dorea instaurarea pedepsei cu moartea în România.

„Înainte să fie desemnat candidatul PDL, Prigoană a spus că ar fi favorabil pedepsei cu moartea. Atunci am spus că România, membră a Consiliului Europei din 1993, membru în UE din 2007, nu poate introduce pedeapsa cu moartea. Sunt convenții internaționale care ne împiedică să facem acest lucru", a spus Cristian Preda.

Preda a sublniat că aceasta este o chestiune esențială și, în plus, un angajament pe care România l-a luat și trebuie să și-l asume.

Atacurile împotriva candidatului PDL la Primăria Capitalei l-au costat pe europarlamentarul PDL excluderea dintre democrat-liberali. Silviu Prigoană a cerut în scris, la ultima ședință a Biroului Permanent Național al PDL, excluderea lui Cristian Preda din formațiune.

Președintele organizației PDL București, Elena Udrea, a spus că, deși nu a propus ea excluderea lui Preda, va vota "pentru", întrucât atacurile lansate de europarlamentar către formațiunea care l-a consacrat au dăunat imaginii partidului portocaliu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite