Cristian Preda l-a acuzat pe Ioan Oltean că îl promovează pe Ioan Botiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a criticat intervenţiile lui Oltean în favoarea lui Botiş, în emisiunea "Foc Încrucişat" de la TVR Info.

"Vă spun de felul în care Ioan Oltean a ales să-şi exercite puterea, Oltean care a zis că eu îl vreau pe Nelu Botiş, nu mă interesează ce spune presa, ce vrea lumea, eu, Ioan Oltean îl vreau pe acest Botiş candidat la primarie şi îl vreau important in partid.", a acuzat Preda. El a susţinut că nu se regăseşte în acest tip de cultură organizaţională în care "voinţa unui om este cea mai important".

La randul său, Ioan Oltean a declarat că speră într-o rezolvare rapidă a cazului lui Botiş: "Noi sperăm însă ca instanţele abilitate să judece sub aspectele penale să se pronunţe cât mai repede şi, din datele pe care le avem noi, se pare, că nu există o faptă cu caracter penal; sigur sub aspectul moralităţii sunt multe lucruri care pot fi comentate în cazul lui Botis". "Botiş a fost ales prin vot şi lucrurile sunt mai complicate, când e vorba de numiri e mai simplu, cand e vorba de vot e greu, pentru că votul spune totul întotdeauna. Candidatura lui Botiş ca primar la Bistriţa ramâne să se stabilească după cercetările sociologice pe care o să le facem ", a spus Oltean.

Ioan Botiş a demisionat din funcţia de ministru al Muncii în luna aprilie în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european. Soţia ministrului Ioan Botiş a câştigat 8400 lei pe lună în cadrul proiectului "Şansa la demnitate", realizat de asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa şi a cărui finanţare europeană a fost aprobată de o instituţie aflată în subordinea ministrului Botiş.

Cum se aranjează candidaturile la PDL

Cristian Preda a detaliat subiectul criteriilor de promovare în PDL. El a relatat că, atunci când a dorit să candideze pentru funcţia de secretar executiv la comisia de politică externă, funcţie în care a fost ales Mircea Andrei, a vorbit cu trei persoane care ocupă poziţii foarte importante din BPN. Preda a întrebat care sunt regulile şi când va avea loc desemnarea candidaţilor pentru aceasta funcţie. Până la urmă i s-a spus că nu se va organiza niciun concurs, că postul este pregătit pentru cineva.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite