Crin şi Vadim, analişti la fundul lui Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, Corneliu Vadim Tudor şi Dan Capatos au întors pe toate feţele imaginile în care Emil Boc era gol-puşcă
Crin Antonescu, Corneliu Vadim Tudor şi Dan Capatos au întors pe toate feţele imaginile în care Emil Boc era gol-puşcă

Cei doi au fost singurii lideri politici care au intrat în direct la emisiunea mondenă care a difuzat imaginile în care fostul premier apărea în pielea goală.

Difuzat luni seară de postul Antena 1, filmuleţul în care fostul premier Emil Boc apare în pielea goală în vestiarul unei săli de fitness a şocat nu doar prin difuzarea unor imagini cu caracter personal lipsite de relevanţă publică, ci şi prin asocierea lui Crin Antonescu cu acest subiect.

Citeşte şi:
Capatos, Crin şi Vadim în fundul gol. CTP derapat -
Editorial de Mălin Bot, redactor-şef adevarul.ro

Şeful liberalilor a intrat în direct la emisiunea mondenă „Un show păcătos" şi a comentat filmuleţul în timp ce pe ecran se derulau imaginile cu Emil Boc dezbrăcat. „Boc nu are nicio vină în această situaţie. Eu l-am mai apărat şi când era îmbrăcat, nu doar acum. (...) Nu ştiu dacă va avea o problemă cu admiratoarele, pe unele le poate pierde, pe unele le poate câştiga cu poza asta. Gusturile sunt foarte diverse", a spus, pe un ton ironic, Crin Antonescu.

„Crin Antonescu şi-a pierdut minţile"

Dan Capatos, prezentatorul emisiunii care a difuzat filmuleţul, spune că a încercat să ia reacţii de la toţi liderii scenei politice. „Am sunat toţi preşedinţii de partid să intre în direct şi să comenteze. Numai doi au acceptat: Crin Antonescu şi Corneliu Vadim Tudor. Victor Ponta a refuzat, Emil Boc nu ne-a răspuns la telefon", ne-a declarat Capatos.

Dacă apetenţa lui Vadim Tudor pentru astfel de subiecte este cunoscută, implicarea liderului liberal a fost surprinzătoare. Crin Antonescu nu a putut fi contactat pentru a-şi motiva reacţia de luni seară, în timp ce rivalii din PDL nu au ratat şansa de a întoarce în favoarea lor situaţia stânjenitoare în care a fost pus preşedintele partidului. „E cea mai jegoasă activitate a presei pe care am văzut-o până acum. Nici nu am ce să comentez, să le fie ruşine. Crin Antonescu şi-a pierdut complet minţile când a decis să se amestece cu acest jeg", a spus Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al PDL.

Emisiunea în care a fost difuzat filmuleţul cu Emil Boc a stârnit critici dure din partea mai multor lideri de opinie, iar Centrul Pentru Jurnalism Independent (CJI) a tras un semnal de alarmă cu privire la degradarea jurnalismului. De asemenea, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit multiple sesizări în acest sens. „Joi avem şedinţă. Vom analiza şi vom lua o decizie, nu pot să mă antepronunţ", ne-a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Capatos dă vina pe SPP

Dan Capatos nu consideră că difuzarea necenzurată a imaginilor în care fostul premier apare complet dezbrăcat a fost o greşeală. „Acest filmuleţ are o relevanţă foarte mare pentru că prim-ministrul României a fost filmat în fundul gol, ceea ce înseamnă că SPP-ul nu este în stare să îl protejeze. Dacă prim-ministrul apare în fundol gol, ce garanţie mai are un simplu cetăţean că el este protejat în această ţară? Cum trebuia să-l protejeze? Nu ştiu, că dacă ştiam eram şeful SPP. Ştiu sigur că filmuleţul a fost făcut când Emil Boc încă mai era prim-ministru", susţine Capatos.

Realizatorul TV şi-a motivat decizia de a difuza imaginile pe tot parcursul emisiunii din raţiuni care ţin de audienţă: „Am vrut ca toţi telespectatorii care trec pe Antena 1, indiferent de momentul emisiunii, să poată vedea imaginile". Audienţa emisiunii de luni seară a fost ridicată, dar n-a putut depăşi emisiunile difuzate de Antena 3 şi Kanal D în acelaşi interval orar. Conform paginademedia.ro, aproximativ 500.000 de români au urmărit imaginile cu Emil Boc în pielea goală.

„Nu putem să identificăm cine a filmat"

Filmuleţul în care fostul premier apare într-o postură neplăcută a fost realizat în vestiarul unei săli de fitness din centrul Capitalei aparţinând lanţului „World Class". Marius Nedelcu, managerul companiei şi fost solist al îndrăgitei trupe „Akcent", spune că în acest caz firma pe care o reprezintă este absolvită de orice vină. „În situaţia dată nu văd unde ar putea fi vina noastră. Se vede că filmarea e făcută cu un telefon mobil, iar noi nu putem confisca telefoanele clienţilor.

De asemenea, nu putem avea camere de filmat în vestiare ca să identificăm cine a făcut această filmare. Şi eu sunt persoană publică, şi eu am fost fotografiat şi filmat. În anumite locuri mă schimb cu prosopul tocmai pentru a evita astfel de lucruri. Dar trebuie să înţelegem însă că oamenii cu un anumit statut au şi ei momente în care vor să fie oameni normali, să nu se mai ferească oriunde şi oricând", ne-a declarat Nedelcu.

Jurnaliştii protestează

Şi Ioana Avădani, preşedintele Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), a catalogat ca inacceptabilă decizia Antenei 1 de a difuza înregistrarea video cu Emil Boc complet dezbrăcat. „Acest lucru nu este jurnalism. Este un act odios şi vom solicita CNA să ia măsurile care se impun. Până la urmă este şi o încălcare a regulilor de bun-simţ", a spus Avădani.

"Am sunat toţi preşedinţii de partid să intre în direct şi să comenteze. Numai doi au acceptat: Crin Antonescu şi Corneliu Vadim Tudor.''
Dan Capatos  realizator TV

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite