Crin Antonescu îi invită la discuţii pe Boc, Marko, Ponta şi Pambuccian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Liderul PNL le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă lui Emil Boc, Marko Bela, Victor Ponta şi Varujan Pambuccian. Crin Antonescu îi invită la dialog  pe liderii principalelor partide politice din România, propunând ca prima întâlnire să aibă loc, luni, 15 noiembrie.

Situaţia actuală a României ne obligă pe noi, mandatarii încrederii cetăţenilor, să manifestăm responsabilitate şi preocupare reală faţă de rezolvarea crizei în care se zbat ţara şi societatea.

Citiţi şi:

Înjurături în Parlament. Opoziţia a părăsit din nou plenul Camerei Deputaţilor

Războiul politic împiedică identificarea şi aplicarea, prin efort comun, a măsurilor de natură să genereze depăşirea crizei economice grave în care se află România. Atât eu, cât şi colegii mei din PNL considerăm că, în faţa realităţii crunte a României de astăzi, forţele politice trebuie să înceteze războiul politic, chiar dacă acesta le aduce câştiguri: puterii, pentru că se menţine la tabloul de control al banului public, opoziţiei, pentru că poate puncta electoral.

Pe aceste considerente, vă invităm să inaugurăm acest dialog luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la o oră pe care o vom stabili împreună, pe calea discuţiilor informale, susţine Crin Antonescu, în scrisoarea deschisă, citată de Mediafax.

Reacţii:

Victor Ponta, lider PSD:

"PSD este deschis la dialog, discuţii între PSD şi PNL purtându-se tot timpul. Noi am discutat tot timpul, problema nu e la opoziţie, ci la putere. Invitaţia este de fapt pentru PDL, ei trebuie să accepte dialogul cu opoziţia, pe care până acum l-au blocat".

Varujan Pambuccian, lider minorităţi:

"Aplaud iniţiativa. Mi se pare normal să dialogăm în continuare. Prin dialog, lucrurile nu au cum să se înrăutăţească. Crin Antonescu a bătut la o uşă care era deschisă demult".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite