Crin Antonescu: Fiecare dintre noi are dreptul de a alege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a susţinut vineri seară o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Ne aflăm aproape de momentul încheierii campaniei.

Subliniez că, deşi o campanie intensă, cu destulă tensiune publică, a fost o campanie care s-a desfăşurat în termeni normali din punct de vedere democratic. Le mulţumesc tuturor participanţilor dintr-o tabără sau alta şi forţelor de ordine care au concurat la păstrarea unui cadru legal, democratic, al acestor manifestaţii publice de susţinere într-o direcţie sau alta. Nu suntem cu nimic mai prejos faţă de colegii noştri din Uniunea Europeană.

Înainte de duminică, am două mesaje:

- primul este destinat tuturor oamenilor care lucrează în instituţii publice. Cer tuturor oamenilor din aceste instituţii care sunt implicaţi în procesul electoral să respecte, să apere şi să impună acolo unde este cazul legea şi numai legea;

- al doilea mesaj e destinat tuturor românilor cu drept de vot. Dreptul de vot garantează şi apără toate celelalte drepturi constituţionale. Referendumul este momentul de consultare a întregii naţiuni.

Fiecare dintre noi are dreptul de a alege. Dacă folosim sau nu acest drept. Nimeni nu poate fi obligat, forţat să voteze, nimeni nu poate fi împiedicat să voteze.

Închei cu încrederea că referendumul de duminică va dovedi maturitatea democratică a românilor. România este o ţară pe deplin democratică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite